Naslovna » BG servis » Isplata penzija za februar 2020.
Isplata penzija (foto: Mircea Iancu / Pixabay)
Isplata penzija (foto: Mircea Iancu / Pixabay)

Isplata penzija za februar 2020.

Isplata penzija za februar 2020. za korisnike PIO fonda biće organizovana od utorka, 3. marta 2020, za sve kategorije penzionera.

Za penzionere koji su u kategoriji „Zaposleni“ datum isplate prvog dela penzija za februar 2020. je od 10. marta preko tekućih računa, a od 11. marta na kućne adrese i na šalterima pošta.

Drugi deo penzija za februar 2020, biće isplaćen od 25. marta preko tekućih računa, na kućne adrese i na šalterima pošta.

Vlada Srbije najavila je da će jednokratna pomoć svim penzionerima od najmanje 4.000 dinara, biti isplaćena između 1. i 15. aprila.

Sve aktuelne vesti u vezi sa novim korona virusom čitajte na portalu Dan u Beogradu na OVOM LINKU!

Fond PIO objavio je preporuke za građane povodom aktuelne situacije – pročitajte OVDE.

Za penzionere u kategoriji „Samostalne delatnosti“ isplata penzija za ceo februar 2020. će biti 3. marta – preko tekućih računa kao i na kućne adrese i na šalterima pošta.

Za penzionere u kategorijama „Poljoprivredni“ i „Vojni“ penzije za februar će biti isplaćene 5. marta preko tekućih računa kao i na kućne adrese i na šalterima pošta.

Iz PIO fonda saopštavaju da su isplate penzija za januar 2020. za penzionere u bivšim republikama SFRJ počele još 24. februara. (danubeogradu.rs)

Isplata penzija za vreme vanrednog stanja

(24. mart 2020) – Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, u konsultacijama sa predsednikom Srbije, donela je odluku da se isplate penzija za građane vrše uz posebna ovlašćenja, kao i putem dostave.

Počevši od utorka, 24. marta, građani koji prethodno nisu ovlastili nikoga za podizanje penzija, mogu to da urade posebnim ovlašćenjem za lice koje će u njihovo ime i za njihov račun, uz posedovanje svoje i njihove lične karte, podići unapred definisan iznos penzije.

Izdavanje ovlašćenja mora se obaviti beskontaktno – u svakom trenutku održavajte bezbednu distancu od dva metara i posle dostave penzije izvršite dezinfikovanje ruku.

Primer ovlašćenja izdala je Narodna banka Srbije, ali se može sastaviti i u slobodnoj formi, uz obavezno navođenje ličnih podataka penzionera i lica koje se ovlašćuje, broj tekućeg računa, naziv banke i iznos koji se isplaćuje (brojem i slovima). Ovlašćenje mora biti potpisano kako bi bilo prihvaćeno.

Svi penzioneri koji ne ovlaste drugo lice za podizanje penzije, treba da pozovu kontakt telefon banke u kojoj imaju otvoren tekući račun i da navedu adresu i iznos koji žele da im se dostavi, a Pošta Srbije će im po hitnoj proceduri uručiti penzije.

Banke će takođe i samostalno kontaktirati ove korisnike putem kontakt centra ili SMS porukom od danas, 24. marta, kako bi penzioneri što ranije znali na koji način će se isplata realizovati. Detaljnu instrukciju za postupanje banaka prilikom isplate penzija u trenutnoj situaciji izdala je Narodna banka Srbije.

Kompletne troškove dostave snosiće Republika Srbija, tako da penzioneri neće imati dodatne izdatke zbog novonastale situacije izazvane virusom COVID-19.

Vojska Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova biće na raspolaganju Pošti Srbije tokom raspodele penzija.

Takođe, svi penzioneri koji poseduju platne kartice, mogu ih predati osobi od poverenja kako bi izvršila kupovinu za njihove potrebe.

Ova odluka ima za cilj zadovoljavanje potreba najstarijih sugrađana i na ovaj način Vlada još jednom pokazuje da će učiniti sve što je potrebno kako ti građani ne bi imali nikakvu potrebu da napuštaju svoje domove.

Zaštita života i zdravlja svih građana apsolutni je prioritet Vlade Srbije, koja će nastaviti da prati razvoj situacije izazvane virusom COVID-19 i da čini sve kako bi u svakom trenutku bila u potpunoj službi građana Srbije.

loading...

Jedan komentar

  1. Alo bre već KASNITE sa isplatom penzija za Februar!! Kakva bre ovlašćenja, pa dostava…TAKO PRAVITE VIŠESTRUKE KONTAKTE tih lica sa drugim licima!! Svako, normalan, će da da svoju karticu i ovlašćenje nekom SVOM, od poverenja, pa će mu ta osoba podići penziju! Ovako samo PRAVITE HAOS, u JEKU VANREDNOG STANJA!! VI STE LUDI !! Nego vi , lepo, ODMAH da uplatite SVAKOME PRIPADAJUĆU PENZIJU NA NJEGOV RAČUN !! Tako, će SVI moći da se SAMOORGANIZUJU, i DOĐU do svojih penzija, a ko nije u mogućnosti, TAJ ( i SAMO taj) UVEK može da zove telefone ZA POMOĆ STARIM LICIMA i da njima, ili vojsci, policiji, vatrogascima, šumarima da ovlašćenje, da mu podignu penziju…!!! Još jednom, UPOZORENJE: N E P R A V I T E H A O S !! 95% Penzionera,u ovom trenutku NE ZNA , kad i kako će dobiti svoje penzije, i niko ne zna ŠTA IM JE ČINITI!? a TREBALE SU(u velikoj većini) DANAS STIĆI!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.