Naslovna » Izlasci » Akcije » Zvezdara: Akcija besplatnog čipovanja, vakcinacije i sterilizacije napuštenih pasa i mačaka
Zvezdara: Akcija besplatnog čipovanja, vakcinacije i sterilizacije napuštenih pasa i mačaka (foto: Maria Fernanda Perez / Pixabay)
Zvezdara: Akcija besplatnog čipovanja, vakcinacije i sterilizacije napuštenih pasa i mačaka (foto: Maria Fernanda Perez / Pixabay)

Zvezdara: Akcija besplatnog čipovanja, vakcinacije i sterilizacije napuštenih pasa i mačaka

Akcija besplatnog čipovanja, vakcinacije i sterilizacije napuštenih pasa i mačaka biće sprovedena na Zvezdari od 24. do 26. februara 2020.

Akciju organizuju Opština Zvezdara i JKP „Veterina Beograd“ u prostorijama zvezdarske Kancelarije za mlade, u Nerodimskoj 2 (od 10.00 do 16.00).

Pored čipovanja i vakcinisanja napuštenih pasa i mačaka, ova akcija će novim vlasnicima omogućiti i zakazivanje besplatne sterilizacije za svoje ljubimce.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Na taj način Opština Zvezdara i „Veterina Beograd“ daju svoj doprinos smanjenju populacije napuštenih pasa i mačaka na ulicama prestonice i podizanju svesti o odgovornom vlasništvu.

Svi zainteresovani građani koji žele da na ovaj način postanu vlasnici kućnih ljubimaca, u obavezi su da uplate administrativnu taksu od 200 dinara u budžet Republike Srbije ukoliko se upisuju kao vlasnici pasa ili 100 dinara ukoliko postaju vlasnici mačaka.

Takođe, ugovorom se obavezuju na besplatnu sterilizaciju pasa ili mačaka koja će se obaviti kada novi ljubimac bude odgovarajuće starosne dobi. (danubeogradu.rs)

Jedan komentar

  1. Da li vazi i za kucne ljubimce?