Naslovna » Izlasci » Festivali » Moj OFF: Poznati preporučuju koje filmove da gledate na domaćem online festivalu
Moj OFF: Parazit
Moj OFF: Parazit

Moj OFF: Poznati preporučuju koje filmove da gledate na domaćem online festivalu

Moj OFF – prvi besplatni online filmski festival – ima celodnevni program u sklopu promocije akcije #ostanikodkuce i u toku vanrednog stanja u Srbiji.

U vremenu borbe protiv pandemije na ovom online festivalu do 10. aprila prikazuju se najnovija ostvarenja svetskih filmskih studija u okviru virtuelnog „bioskopa“ mojoff.net.

Neki od preostalih naslova koji se mogu pogledati su nemački film „Zlatna rukavica“ reditelja Fatiha Akima koji je prikazan na 48. FEST-u, belgijski film „Mladi Ahmed“ rediteljskog dvojca braće Darden, kao i film „Idealni kandidat“, prve žene rediteljke sa prostora Saudijkse Arabije Haife al-Mansur.

Veliki broj domaćih kulturnih poslenika, uspešnih u različitim oblastima kulture i umetnosti, u trenucima kućne izolacije prati Prvi Online filmski festival MOJ OFF.

Program festivala pogledajte na OVOM LINKU.

Moj OFF: Đukić – Inovativno!

Frontmen poznatog rock sastava Van Gogh, Zvonimir Đukić Đule kaže:

– Bravo za organizatora! Poseban gest, da u danima karantina svima besplatno bude dostupan pristup jednom ovako inovativnom, umetničkom, ali i edukativnom online sadržaju, kao što je najnoviji festival filmova Moj OFF. Jedinstven po svojoj ideji i sadržini, suptilno nam sugeriše da se u ovim danima koje provodimo u izolaciji, uz samo jedan „klik“ lako možemo otisnuti u filmske priče koje nam dolaze sa svih strana sveta i uživati u svom kućnom virtuelnom bioskopu. Zapratite mojoff.net do 10. aprila, ostanite kod kuće do daljnjeg i uživajte u zanimljivim sadržajima.

Moj OFF: Cvetković – Lekoviti festival

Proslavljeni pozorišni i filmski glumac Svetozar Cvetković ističe da je Moj OFF jedan od retkih benefita koje možemo izvući iz jedne radikalne i u dobroj meri za čovečanstvo nepredvidive situacije, u kojoj se svi nalazimo:

– Ovaj festival je plod dobre volje i sjajne ideje onih koji su spremni da svojom domišljatošću učine život smislenijim, ne radi razbibrige i puke zabave, već radi serioznosti činjenice da život i to umetnički, u ovoj slučaju filmska umetnost – ima smisla. Lekovitog!!! I kad jednoga dana, prođe sve, ma kad taj dan bio, mojoff mora ostati kao svedočanstvo smisla umetnosti i kao putokaz begu od trivijalnosti. Gledajte sve, ne uspevam ali ima stvari koje nigde ne bi ste videli, a koje su vrhunske. Ako već moram da biram: nemački film „Izvan sistema“. Moj off je vrhunska ideja, još da tehnički prebrodi brojnost zainteresovanih i tući će bar kod nas svetski poznate platforme! Ne preterujem.

Moj OFF: Đorđević – Nekoliko favorita…

Reditelj Mladen Đorđević, čiji je dokumentarni filma „Sumrak u bečkom haustoru“ prikazan i nagrađen na nedavno završenom 48. FEST-u ističe da redovno prati Moj OFF, posebno program „Viđeno neviđeno“:

– Na FEST-u sam propustio da pogledam „Nevidljiv život“, pobednika glavnog takmičarskog programa. To je odličan film, koji je snažno obeležio prošlu i ovu godinu. Kao fan Polanskog, nisam mogao da propustim ni „Optužujem“. Polanski, koji je prešao sedamdesetu, i dalje je u veoma dobroj kondiciji. U programu je i jedan od najboljih filmova prošle decenije „Parazit“. Jedva čekam da pogledam „Klimaks“ Gaspara Noea, čije provokativne filmove redovno pratim. Tu su i „Granice“ Ali Abasija, jedan veoma „pomeren“ i vrlo interesantan film na temu predrasuda. Gledaocima skrećem pažnju i na filmove genijalnog Dejvida Linča, koje će moći da pogledaju u okviru programa „Velikani filma“. Sve u svemu, veoma dobar program!

Moj OFF: Đurić – Festival koji pomaže

Poznata novinarka i voditeljka Rada Đurić takođe jedan je od posetilaca festivala Moj OFF za čiju formu ističe:

– Pomaže. Gledam i filmove koje sam gledala. Pogledam raspored, obavim sve pre i posle projekcije, i pravim se, ali nije mi teško da zamislim sve one sa kojima bih inače sedela u bioskopskoj sali. Čak se i dogovaramo. Ima smisla.

Moj OFF: Vasić – Razbibriga

Kantautor Željko Vasić takođe uživa u filmovima koji su dostupni svima:

– Imate i vi šanse da se priključite našoj „familiji za razbibrigu“ u narednih nekoliko dana koliko traje festival. Olakšajte i ulepšajte sebi ove teške dane uz Moj OFF. Budite odgovorni i ostanite kod kuće. Program za decu je fantastičan, pogotovo što je reč o sinhronizacijama. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.