Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Beogradska filharmonija i domaće zvezde
Beogradska filharmonija i domaće zvezde: Milan Savić (foto: Marko Đoković)
Beogradska filharmonija i domaće zvezde: Milan Savić (foto: Marko Đoković)

Beogradska filharmonija i domaće zvezde

Beogradska filharmonija, u sklopu ovonedeljnog online repertoara, predstavlja nastupe orkestra sa domaćim zvezdama.

Audio sreda – dan za odabrane snimke iz orkestarske arhive, posvećen je koncertu iz ciklusa Ašikovanje, održanom 16. novembra 2018. na Kolarcu, pod palicom Danijela Rajskina.

 

Ljubavni program otvorila je kompozicija „Frančeska da Rimini“ Čajkovskog, a zaokružila muzika iz baleta „Romeo i Julija“ Prokofjeva. Između njih je svečana premijera kompozicija Ivana Brkljačića nastala kao porudžbina Beogradske filharmonije – „Ljubav! Koncert za saksofon i orkestar“ koju je izveo virtuoz na ovom instrumentu, Milan Savić.DuB - vinjeta: Online program

Online program petkom na YouTube kanala BGF, 17. aprila od 20.00 biće upotpunjen vrcavim i zabavnim delom – „Fasade“ Vilijama Voltona i otvaranjem ciklusa „Pandemonijum“.

U pitanju je komad u kome je sopran Branislava Podrumac recitovala stihove, a orkestar je predvodio Bruno Merze. Kombinacija džeza, valcera, tanga, i lucidne poezije, pretvorila je filharmonijsku salu u kabare. Maestralna Branislava Podrumac je imala gotovo nemoguć zadatak, da pokaže kako izgleda pevanje bez pevanja, a pored muzičkog, prikazala je izuzetno glumačko umeće.

U okviru nedeljnog repertoara, može se pronaći novo izdanje bloga „Filharmoničar u izolaciji“ i iskustva klarinetiste Ognjena Popovića.

Budući da je ova nedelja, po redovnom kalendaru, trebalo da bude posvećena bebama, Filharmonija ih ne zaboravlja ni u vanrednom stanju.

Na društvenim mrežama institucije, violistkinja Tamara Marinković Tomić izvela je „mini koncert“ za dve bebe.

Dan za sećanje četvrtkom prikazuje najlepše momente sa ovih koncerata kao i repertoar koji je orkestar za njih izvodio, a koji roditelji mogu sami puštati svojim bebama. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.