Naslovna » Blog » Akcije i reakcije » Dan u Beogradu više ne šalje pitanja Kriznom štabu
Dan u Beogradu više ne šalje pitanja Kriznom štabu (foto: Pixabay)
Dan u Beogradu više ne šalje pitanja Kriznom štabu (foto: Pixabay)

Dan u Beogradu više ne šalje pitanja Kriznom štabu

Uredništvo portala Dan u Beogradu, kao i nekoliko drugih redakcija, prestaje da šalje pitanja Kriznom štabu za borbu protiv korone.

Od prošle nedelje, novinarima je onemogućeno da pitanja postavljaju uživo, tj. da dolaze na konferencije za medije – navodno, zbog bezbednosti I rizika da se zaraze. Krizni štab tražio je da dobija pitanja putem elektronske pošte. Nekoliko dana, redakcija portala Dan u Beogradu slala je pitanja mejlom, ali nijednom nismo dobili odgovor.

Gledali smo u direktnim TV prenosima „konferencije za medije“, redovno prenosili podatke koje su saopštavali članovi Kriznog štaba, a istovremeno se čudili izboru („bezazlenih“) pitanja koja sa postavljana u ime samo nekoliko „velikih“ redakcija (RTS, Informer, N1, Južne vesti…).

Voditelj/medijator po pravilu naglašava da se svakog dana šalje nekoliko stotina pitanja, a onda on, odnosno organizator „konferencije za medije“, postavlja pitanja na koja svaki građanin već zna odgovor, pa je očigledno da su pitanja pažljivo izbrana, ne po značaju već po kriterijumima koji nisu novinarski.

Odgovori govornika su, maltene, uvek isti i počinju sa „kao što smo već rekli“, često traju duže od pet minuta uz besomučno ponavljanje krilatice „ostani kod kuće“.

Pitamo se – čemu sve to?!

Ako Vlada Srbije, kao organizator tih „konferencija za medije“, ne želi da se čuju pojedina pitanja, zašto jednostavno ne ukine te „konferencije za medije“ i svakog dana u 15.00 pošalje redakcijama saopštenje o broju testiranih, obolelih i umrlih – i kraj priče?

Zato se uredništvo portala Dan u Beogradu, pridružuje Insajderu, Vremenu, Fonetu i još nekim redakcijama i prestaje sa slanjem pitanja.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.