Naslovna » Izlasci » Film » Film o Beogradskoj filharmoniji: Više od klasike
Film o Beogradskoj filharmoniji: Više od klasike
Film o Beogradskoj filharmoniji: Više od klasike

Film o Beogradskoj filharmoniji: Više od klasike

Premijera dokumentarnog filma o Beogradskoj filharmoniji, „Više od klasike“, koji je režirala Dora Jung, biće u petak, 10. aprila 2020. od 20.00.

Kroz filharmonijsku priču, vode jedan od najmlađih muzičara, hornista Nikola Ćirić, zatim njen najstariji član, binski majstor Milomir Mitrović i direktor Ivan Tasovac.

Sa namerom da prikaže Beogradsku filharmoniju ne samo kao instituciju već i kao živ organizam koji diše i stvara, autorka prikazuje filharmonijski život iza scene kao i na njoj:

– Htela sam da dočaram tu bezgraničnu volju, entuzijazam i energiju ljudi iza zavese. Njihov talenat, znanje i ljubav čine čuda, a njihova izvođenja postala su prava beogradska dragocenost. Namera filma je da približi tu besprekornu organizaciju rada i vežbi bez kojih nema uspeha“ – rekla je Dora Jung, studentkinja završne godine Fakulteta za medije i komunikaciju.

Domaća premijera ovog dokumentarnog ostvarenja iz 2019. godine koje već ima svoj život na međunarodnim festivalima, biće ekskluzivno prikazana u okviru filharmonijske onlajn sezone, petkom na YouTube kanalu.

U okviru nedeljnog repertoara, objavljeno je novo izdanja bloga „Filharmoničar u izolaciji„, koncertmajstora Tijane Milošević.

U utorak se publici i orkestru obratio stalni gostujući dirigent Danijel Rajksin koji je trebalo da predvodi koncert 10. aprila na Kolarcu.

Audio sreda ekskluzivno objavljuje prvi CD Beogradske filharmonije zajedno sa Gabrijelom Felcom i snimak monumentalne simfonije „Ilja Muromec“, R. Glijera.

Dan za sećanje četvrtkom posvećen je Gračanici gde je orkestar održao nezaboravne koncerte za decu i odrasle. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.