Naslovna » Izlasci » Pozorište » Malo pozorište „Duško Radović“: Online program od 15. do 19. aprila 2020.
Malo pozorište "Duško Radović" - Online program: Aska i vuk (foto: N. Kukolj)
Malo pozorište "Duško Radović" - Online program: Aska i vuk (foto: N. Kukolj)

Malo pozorište „Duško Radović“: Online program od 15. do 19. aprila 2020.

Malo pozorište „Duško Radović“ nastavlja sa online programom i tokom uskršnjih praznika, na svom YouTube kanalu, do 19. aprila 2020.

U sredu, 15. aprila od 19.00 (repriza u subotu od 19.00) u okviru emisije „Bajka u 7„, ponovo ćete imati priliku da sa svojim najmlađima čujete novu audio bajku.

Ove nedelje na programu je „Palčica“ Hansa Kristijana Andersena, koja prati uzbudljivi život devojčice veličine palca koja u susretu sa raznim životinjama upada u brojne nevolje iz kojih uspeva da se izvuče svojom dobrotom i poštenjem.DuB - vinjeta: Online program

Uz svaku bajku, dolaziće i propratni tekst o piscu, kompozitoru muzike, kao i samoj bajci, uz predloge kako da slušanje bajke učinite što zanimljivijim i interaktivnijim, kako za vašu decu, tako i za vas. Bajke čita i oživljava Vladislava Đorđević, a dizajn zvuka potpisuje Pavle Gajić.

U petak, 17. aprila od 17.00, na instagram stranici ovog pozorišta, pridružite se na „Malom putovanju kroz istoriju umetnosti“ – vaši komentari i utisci igraju važnu ulogu u odvijanju putovanja.

Svake radne nedelje obrađivaće se tema drugog umetnika, odnosno umetnice, i jednog njihovog umetničkog dela, uz poseban osvrt na istorijski kontekst i priču koja prati to delo – naravno, u formatu bliskom i razumljivom najmlađima.

Stručna saradnica je Lili Perović, zvanični vodič muzeja Luvr i Orsej. Na odabir umetnika i dela svake nedelje uticaće ostatak programa Malog pozorišta za tu nedelju, tako da se on međusobno prožima i dopunjuje.

U trećoj epizodi „Malog putovanja kroz istoriju umetnosti“, istraživaće se život i delo Marka Šagala, sa posebnim osvrtom na njegove ilustracije „Lafontenovih basni“. Šagalove žive boje i ekspresivni crteži bliski dečijim crtežima odličan su način za uvođenje dece u svet moderne umetnosti.

U nedelju, 19. aprila od 12.00, pozorište dolazi kod vas sa predstavom „Aska i vuk„, po čuvenom delu našeg nobelovca Ive Andrića, u režiji i dramskoj adaptaciji Tatjane Piper Stanković.

„Aska i vuk“ je priča o nasilju i kako to nasilje zaustaviti, sa novom vizurom na Andrićevu pripovetku, gde se radnja sa zelenih pašnjaka premešta u prostor škole – uz pomoć lutkarstva, muzike, pokreta i slike, tema nasilja se istražuje od školskog dvorišta gde bezazleno nasilje počinje, pa sve do učionice, gde se traži (i naposletku pronalazi) rešenje. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.