Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Šarčević: Nastava na daljinu još mesec i po dana
Zimski raspust 2020. - produžen!
Nastava na daljinu (foto: Pixabay)

Šarčević: Nastava na daljinu još mesec i po dana

Za mesec i po dana biće završeno emitovanje redovne nastave na daljinu za osnovce i srednjoškolce na programima RTS 2, RTS 3 i RTS Planeta.

To je izjavio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Srbije Mladen Šarčević za TV Pink.

Nastava na daljinu i ocenjivanje

On je zadovoljan kako su nastavnici i učitelji prihvatili formativne modele ocenjivanja, i naglasio da već sada formativne ocene mogu da se prevedu u brojčane.

Ocenjivanje će biti problem za deo učenika čiji nastavnici nemaju visok stepen digitalnih veština, naveo je Šarčević, i dodao da će se u rešavanju tog problema koristiti resursi školskih uprava, savetnici i obučeniji nastavnici unutar škola.

Do kad traje školska godina?

Ministar je rekao da će školska godina biti završena i pre 16. juna, s obzirom na to da je nastava trajala i tokom prolećnog raspusta i da su održavane nastavne subote, čime je ušteđeno vreme.

Ukoliko dođe do toga da se đaci vrate u školske klupe, prilagođavaćemo sistem svim datim okolnostima i nijedno dete neće biti oštećeno, poručio je Šarčević.

17. april 2020. – Nova izjava ministra Šarčevića

Ministar prosvete Mladen Šarčević kazao je da do kraja školske godine neće biti povratka u škole za proces redovne nastave i najavio je izmenu Pravilnika za ocenjivanje.

„Raspust počinje krajem maja, kada se završava redovna nastava, a koja je ovaj put, tokom vanrednog stanja, bila onlajn“, naveo je Šarčević u izjavi za Blic.

Biće izmenenjen Pravilnik za ocenjivanje, jer sada ne postoji tromesečje, kao ni dosadašnji vid završnog ispita.

Šarčević je dodao da će za dve do tri nedelje to ministarstvo predstaviti model, koji će odgovarati epidemiološkoj situaciji u Srbiji, ali i biti u skladu sa zaključkom i scenarijem koji će se primenjivati u Evropi za završni ispit.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.