Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Vlada Srbije – nove mere, 2. april 2020: Zabrana kretanja od subote do ponedeljka
Vlada Srbije - vanredno stanje: najnovije mere (foto: Aleksandra Prhal za danubeogradu.rs)
Vlada Srbije - vanredno stanje: najnovije mere (foto: Aleksandra Prhal za danubeogradu.rs)

Vlada Srbije – nove mere, 2. april 2020: Zabrana kretanja od subote do ponedeljka

Vlada Srbije donela je danas, 2. aprila 2020, najnovije mere u okviru vanrednog stanja, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je te mere…

»»» Uvodi se zabrana kretanja u subotu, 4. aprila 2020. od 13.00, do ponedeljka, 6. aprila 2020. do pet ujutru. Ova zabrana jedino ne važi za penzionere koji imaju mogućnost da izađu u prodavnice od 4.00 do 7.00 u nedelju.

»»» Građani stariji od 65 godina ubuduće će u kupovinu moći subotom od četiri do sedam sati ujutru, umesto nedeljom u to vreme, kao što je bio slučaj do sada, odlučio je Krizni štab za suzbijanje COVID-19. Oni će zbog kupovine namirnica moći da napuste svoje domove od 3.00 do 8.00.

»»» Uvodi se zabrana okupljanja više od dvoje ljudi na jednom istom mestu.

»»» Treća mera: vlasnici kućnih ljubimaca mogu od sada izvoditi svoje kućne ljubimce svakoga dana u periodu između 23.00 do 1.00, i u nedelju od 8.00 do 10.00. Kućnog ljubimca može izvesti samo jedna osoba, u trajanju od 20 minuta ne dalje od 200 metara od adrese prijavljenog prebivališta.

»»» Krizni štab je odlučio da na sahranama u Srbiji, u periodu trajanja vanrednog stanja, može biti najviše deset osoba koje moraju poštovati međusobnu razdaljinu od dva metra.

U Palati Srbija održana je zajednička sednica Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica zarazne bolesti COVID-19 po privredu, kojoj su predsedavali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić.

»»» Vlada Srbije preporučila je svim poslodavcima da svojim zaposlenima, koji se nalaze u samoizolaciji ili su oboleli od COVID-19, zbog neposrednog izlaganja riziku zbog obavljanja svog posla, obezbede pravo na naknadu zarade u visini od sto odsto. Na sajtu Ministarstva zdravlja svi građani mogu samostalno popuniti zahtev za izdavanje potvrde o izolaciji na OVOJ STRANICI.

»»» Odobren je izvoz kvasca, kao i donacija natrujum hlodira Republici Srpskoj u cilju borbe protiv COVID-19.

»»» Vlada Srbije stavila je na današnjoj sednici van snage zaključak koji se odnosi na informisanje javnosti o stanju i posledicama zarazne bolesti COVID-19.

Predsednik Vučić je izjavio da se u narednih 48 sati očekuje povećanje broja zaraženih virusom korona, naglasivši da su se po broju novoobolelih u poslednjih nekoliko dana izdvojili Beograd, Ćuprija, Čačak i Valjevo.

Vučić je rekao i da je 81 lice trenutno na respiratoru i da su u veoma tekom stanju.

Uskoro više informacija…

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.