Naslovna » BG servis » Beograd: Komunalni radnici na električnim trotinetima
Beograd: Komunalni radnici na električnim trotinetima (foto: Pixabay)
Beograd: Komunalni radnici na električnim trotinetima (foto: Pixabay)

Beograd: Komunalni radnici na električnim trotinetima

Komunalni radnici od danas će čistiti ulice, i posebno pešačke zone, uz pomoć električnih trotineta, koji su opremljeni sredstvima za čišćenje.

Za pranje pešačkih zona nabavljeni su i dodatni elektrousisivači, pa će im znatno biti olakšan rad, a za isto vreme će moći da očiste veću površinu, saopšteno je iz JKP „Gradska čistoća“.

Direktor „Čistoće“ Marko Popadić je naglasio da ovo preduzeće konstantno radi na modernizaciji mehanizacije i opreme za rad, ali i na poboljšanju uslova rada svojih zaposlenih, čime se poboljšava kvalitet i efikasnost usluga koje ovo preduzeće pruža Beograđanima.

– Komunalni radnici obavljaju težak i odgovoran posao i naši sugrađani ih na ulicama glavnog grada mogu videti 24 sata dnevno, ali sada prvi put i na specijalnim elektrotrotinetima. Čisteći trotoare i pešačke zone, ti vredni ljudi dnevno prelaze peške dosta kilometara, a elektrotrotineti neće im samo olakšati posao već ih učiniti i mnogo bržim. Pri tome, trotineti su 100 odsto ekološki, jer ih pokreće elektromotor i baterija koja se puni na struju. Za sada smo obezbedili 12 trotineta, koji će verujem ubrzo dati dobre rezultate, i tek tada ćemo odlučivati o eventualnom povećanju njihovog broja – naveo je Popadić.

Električni trotineti sa kantom, četkom, metlom…

Novi trotineti opremljeni su kantom za odlaganje otpada, četkom i metlom za čišćenje, dve vrste đubrovnika, kutijom za odlaganje ličnih stvari, ali i mini-tankom sa vodom i prskalicom, kako bi mogli da operu čak i manji deo javne površine.

– Jednim punjenjem baterije, elektrotrotineti mogu da pređu oko 30 kilometara, a pretežno ćemo ih koristiti na pešačkim zonama. Osim toga, radnici su dobili i posebne uniforme, tako da će biti i mnogo reprezentativniji. Već neko vreme ulice u centralnim opštinama se čiste i savremenim elektrousisivačima, a s obzirom na to da s njima imamo jako dobro iskustvo, jer se već deset elektrousisivača koristi svakodnevno, nabavili smo još 11 novih. Oni pri radu takođe ne zagađuju životnu sredinu i tokom čišćenja ne podižu prašinu već je usisavaju, a mogu da sakupe i krupniji otpad. Njima upravlja komunalni radnik i veoma su laki za upotrebu – naveo je direktor „Gradske čistoće“.

Podsetio je da je ovo javno komunalno preduzeće u prethodnih godinu dana obnovilo i modernizovalo vozni park i najavio da će se tim tempom nastaviti na jačanju, unapređenju i obezbeđenju kvalitetnije komunalne usluge sugrađanima, ali i sredstava za rad zaposlenima. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.