Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Stroge smernice za ulazak u Austriju, na bečkom aerodromu testiranje na COVID-19
Bečki aerodrom: Stroge smernice za ulazak u Austriju (foto: © Flughafen Wien AG/Roman Boensch)
Bečki aerodrom: Stroge smernice za ulazak u Austriju (foto: © Flughafen Wien AG/Roman Boensch)

Stroge smernice za ulazak u Austriju, na bečkom aerodromu testiranje na COVID-19

Prilikom ulaska u Austriju i dalje važe stroga pravila. Putnici ili moraju da dokažu da su negativni na virus korona ili da budu u karantinu 14 dana.

Na bečkom aerodromu Švehat putnicima se od 4. maja nudi brzo testiranje na COVID-19. Rezultat testa se dobija u roku od dva do tri sata.

Ukoliko se pokaže da je putnik pozitivan, testirana osoba mora da zakaže termin u laboratoriji „Confidence DNA Analysen GmbH“ koja se nalazi u prizemlju „Office Park 3“, ulaz je sa spoljne strane.

U laboratoriji se uzima bris iz grla a za tu uslugu putnik je dužan da plati 190 evra. Ova usluga je na raspolaganju, ne samo putnicima, nego i svim zainteresovanim osobama.

Nadležni na aerodromu kažu da je time putovanje za poslovne ljude i ostale putnike u okviru važećih putnih i zdravstvenih uredbi bezbednije i lakše, jer za ulazak u druge zemlje imaju potvrdu da su negativni.

Kod putovanja od maksimalno četiri dana otpada obaveza boravka u karantinu prilikom povratka u Austriju, ukoliko putnici kratko pred let na bečkom aerodromu urade test i dobiju potvrdu da su negativni na korona virus, dovoljno je da tu potvrdu pri povratku pokažu.

Putnici koji dolaze iz inostranstva mogu unapred da zakažu termin.

Svakako se savetuje da se putnici informišu o odredbama pre odlaska u određenu zemlju. Nezavisno od brzih testova koji se mogu obaviti na bečkom aerodromu, i dalje se dolazećim putnicima meri temperatura.

Pripadnicima zemalja trećeg sveta je ulazak u Austriju vazdušnim putem izvan područja Šengena i bez važeće dozvole boravka – zabranjen.

Takođe i dalje je važeća zabrana sletanja za letove iz rizičnih područja. (EuroComm)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.