Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » COVID-19: Beč među najsigurnijim gradovima
Beč među najsigurnijim gradovima © Wien Tourismus/Peter Rigaud
Beč među najsigurnijim gradovima © Wien Tourismus/Peter Rigaud

COVID-19: Beč među najsigurnijim gradovima

Portal za putovanja „European Best Destinations“ uvrstio je Beč među 20 najsigurnijih turističkih destinacija kada je reč o pandemiji COVID-19.

„Visoki standardi po pitanju bezbednosti i čistoće pozicioniraju Beč već godinama među omiljene turističke destinacije, tim pre u vreme pandemije korona virusa“, rekao je direktor Bečkog turizma Norbert Ketner.

Jedna za drugom evropske zemlje otvaraju polako svoje granice, hotele i avio-linije. Turistima željnim putovanja koji ne znaju kuda bi otputovali i koje bezbednosne mere važe u pojedinačnim zemljama i regionima podršku pruža portal „European Best Destinations“.

Beč među najsigurnijim gradovima: Karlova crkva (Karlskirche) © Wien Tourismus/ Christian Stemper
Karlova crkva (Karlskirche) © Wien Tourismus/ Christian Stemper

Na ovoj internet strani nedavno je objavljena lista 20 najsigurnijih destinacija Evrope, koje su najmanje pogođene virusom korona, koje su preduzele dovoljno sigurnosnih mera i raspolažu odgovarajućom zdravstvenom infrastrukturom. Beč je jedna od retkih metropola koja je uspela da bude uvrštena u ovu listu.

Obrazloženje portala:

  • Beč tokom čitave godine posećuju turisti koji traže sigurnu i mirnu destinaciju.
  • Stopa krivičnih dela u austrijskoj prestonici je tri puta niža od svih drugih glavnih gradova u Evropi.
  • Sa brojnim parkovima i ekološkim prevoznim sredstvima Beč je grad sa najboljim kvalitetom života u Evropi i predstavlja pravi kompromis za ljubitelje gradskih destinacija i ljubitelje prirode.

Početkom juna Bečki turizam je započeo kampanju „Put oko sveta u Beču“ koja je namenjena budućim turistima iz Austrije, Nemačke i Švajcarske. Ova kampanja treba da motiviše turiste koji su posle izolacije željni kulturnih dešavanja.

„Beč je najveće „preduzeće“ iz oblasti kulture u Austriji, metropola sa najboljim standardima, i ima sve što je potrebno za bezbedan i raznovrstan odmor“, istakao je Ketner. (EuroComm)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.