Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Ministarstvo zdravlja: Svi građani sa simptomima respiratornih infekcija – da dođu u kovid ambulante
Ministarstvo zdravlja: Svi građani sa simptomima da dođu u kovid ambulante (KBC "Bežanijska kosa" / foto: Nenad Mandić)
Ministarstvo zdravlja: Svi građani sa simptomima da dođu u kovid ambulante (KBC "Bežanijska kosa" / foto: Nenad Mandić)

Ministarstvo zdravlja: Svi građani sa simptomima respiratornih infekcija – da dođu u kovid ambulante

Svi građani koji imaju simptome respiratornih infekcija ili simptome COVID-19 trebalo bi da dođu u kovid ambulante, uputilo je poziv Ministarstvo zdravlja.

Iz Ministarstva zdravlja pozivaju građane koji imaju povišenu temperaturu, kašalj, bol u grlu – da dođu u kovid ambulante matičnog doma zdravlja.

U tim ambulantama će svakome sa navedenim simptomima biti urađena dijagnostika, odnosno rentgenski pregled pluća, krvna slika, izmerena temperatura i urađen brzi test.

Tek nakon toga, i uz konsultaciju sa lekarima iz doma zdravlja, građani treba da se jave u trijažnu službu Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS ili KBC „Bežanijska kosa“, gde će lekari navedenih zdravstvenih ustanova odrediti dalji način lečenja.

Ministarstvo naglašava da nije potrebno pozivati telefonskim putem domove zdravlja, već se odmah javiti lekarima u navedenim posebnim ambulantama i obaviti pregled.

Radno vreme domova zdravlja, odnosno kovid ambulanti pri domovima zdravlja, je radnim danima od 7.00 do 20.00, a vikendom od 8.00 do 18.00.

Prethodnih dana zabeležen je povećan broj građana koji su direktno dolazili u prijemnu ambulantu Klinike za infektivne i tropske bolesti, i to bez ikakvih simptoma ili sa simptomima drugih oboljenja, koja se lako i efikasno dijagnostikuju i leče u domovima zdravlja, stoga je važno da svi kovid suspektni građani poštuju ovu proceduru i prvi pregled obave u kovid ambulanti u svom domu zdravlja. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.