Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Bolje od svih agencija – Meridian najpreciznije predvideo rezultate izbora 21. juna
Bolje od svih agencija - Meridian najpreciznije predvideo rezultate izbora 21. juna
Bolje od svih agencija - Meridian najpreciznije predvideo rezultate izbora 21. juna

Bolje od svih agencija – Meridian najpreciznije predvideo rezultate izbora 21. juna

Najozbiljniji politički analitičari i istraživači javnog mnjenja u zemlji I inostranstvu imaju običaj da podsete kako je za najpribližnije predviđanje rezultata izbora, pored medija i procena specijalizovanih agencija, suštinski važno pratiti kretanje kladioničarskih kvota.

Ponuda kladionice Meridian za nedavno održane parlamentarne izbore još jednom je potvrdila validnost ovakvog pristupa – uvidom u ponuđene vrednosti osvojenih glasova svih lista stranaka i koalicija koje su se našle na glasačkom listiću, prosečna margina greške kladionice Meridian bila je niža od 1% (0.78%).

U praksi, to znači da su bukmejkeri ove kompanije preciznije predvideli ishod parlamentarnih izbora od dobrog dela domaćih agencija za istraživanje javnog mnjenja.Promo

Radi najadekvatnijeg uzorkovanja, koristimo prikaz projektovanih i ostvarenih rezultata kako najjačih stranaka i koalicija, tako i onih koje su imale najmanji broj osvojenih glasova, gde je margina greške kladionice Meridian još niža.

Naime, prognoza kladionice Meridian bila je da će Srpska napredna stranka osvojiti 61,01% glasova što je odstupanje u odnosu na konačni rezultat 1.59%, Socijalistička partija Srbije 11.95% – odstupanje 1.05% od konačnog rezultata izbora, a Srpski patriotski savez je osvojio 4.25% što predstavlja odstupanje od samo 0,05 procentnih poena.DuB - vinjeta: 18+

Bukmejkeri Meridiana bili su izuzetno precizni i u pogledu stranaka koje nisu prešle cenzus – koalicija Suverenisti prognozirana je na 2,7%, što je odstupanje od samo 0,1% u odnosu na konačni rezultat, ili odstupanje od samo 0,12% u pogledu koalicije „Nek maske padnu“, koja je u odnosu na prognoziranih 0,18% uzela 0,3% glasova.

Izbori su okočnani, ali u domaćim i regionalnim medijima uveliko traju medijske spekulacije u pogledu kadrovskog sastava nove izvršne vlasti. Zato Meridian jedini u ovom delu Evrope ima u ponudi kvote za klađenje na novog premijera i ministre u Vladi, sa više od 60 imena javnih ličnosti koje su se u proteklom periodu navodila kao kandidati da im sledeće radno mesto bude u Nemanjinoj 1.

Unovči svoje znanje – pogodi budućeg premijera, ministre i predsednika Narodne skupštine.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.

20 komentari

  1. I ja sam pogodio u meridianu ,kvote odlične

  2. Lepo kažem ja, najjača kladionica i to su opet pokazali!

  3. Ovo ima samo Meridian!

  4. Meridian najbolja kladionica!

  5. Svaka cast,sjajna ponuda je bila za izbore,najbolja kladionica

  6. Zato ste i najbolji

  7. Svaka cast,tesko je to pogoditi

  8. Najbolje ponude i meridianu

  9. I ja sam pogodii kao i Meridian, dobre kvote

  10. Oflicna ponuda je bila u Meridianu za izbpre

  11. Imali su fantasticnu ponudu. Nema sta nije imalo da se igra. Ja sam uhvatio da ce POKS da predje cenzus. Cekali su se ponpvljeni izbori, ali predjose.

  12. Ja se vec kladila u Meridianu za naprednu stranku, to mi je sigurica a i kvota je dobra.

  13. Ma ja vec odigrala tiket, i to na Socijalisticku partiju

  14. Uvek odlicno tipovanje, kao i ovaj put

  15. Uhh, lepoo, kod vas sansu za zaradu imamo i kad su ovakve stvari h pitanju. Svaka cast na pogadjanju!

  16. Stvarno Meridian najbolja kladionica. Sve kod vas moze da se igra!

  17. Jos ste prvi izasli sa kvotama, na vreme ste procenili situaciju, profesionalno,-nema sta

  18. Sada sve pare u Meridin samo na izbore Americi i za ministre u vladi

  19. Bravo , tako se posluje

  20. profesionalizam na delu