Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Moj OFF: Letnja šema online bioskopa sa filmovima „Bela vrana“ i „Hladni rat“
Moj OFF: Bela vrana
Moj OFF: Bela vrana

Moj OFF: Letnja šema online bioskopa sa filmovima „Bela vrana“ i „Hladni rat“

Već četiri meseca online bioskop Moj OFF svake nedelje objavljuje nagrađivane filmove. Predstavljamo nove filmove, a neki će biti i besplatni.

Avgust počinje uz veoma cenjena domaća glumačka imena, Nebojšu Dugalića i Raleta Milenkovića, kao i uz inostrane zvezde Rejfa Fajnsa, Arnolda Švarcenegera, reditelja Pavela Pavlikovskog.

Od 1. avgusta na adresi mojoff.net naći će se evropska i američka kinematografija, filmovi sa FEST-a 2019: „Hladni rat“ (Cold War) i „Bela vrana“ (The White Crow), potom američka drama „Fatalni ishod“ (Aftermath) koja je u četvrtak 6. avgusta BESPLATNA za posetioce bioskopa, kao i animirani film „Luiza na obali“ prikazan na Kids Fest-u 2016. godine.

Moj OFF: Bela vrana

U režiji popularnog Britanca Rejfa Fajnsa nastala je englesko-srpska koprodukcija „Bela vrana“ koja je prošle godine otvorila 47. Međunarodni filmski festival – FEST, a delom je i snimana u Beogradu.

Film predstavlja čuvenog ruskog baletskog igrača Rudolfa Nurejeva, čiji je prebeg iz Sovjetskog Saveza ostao kao istaknut primer o odlascima tadašnjih sovjetskih umetnika iz matične zemlje.

Radnja ovog biografskog filma smeštena je u period Hladnog rata, vraćajući nas decenijama unazad kada je baletski igrač tadašnjeg lenjingradskog teatra Kirov – talentovani Rudolf Nurejev, odlučio da i pored stalne pratnje KGB-a ostane u Parizu i ne nastavi sa turnejom trupe.

Njegov zahtev za azilom u Parizu zapanjilo je svet i postao više nego dramatičan za sve prisutne članove pozorišta, ali blistava karijera bila mu je zagarantovana i na Zapadu.

Njegova popularnost bila je ogromna, njegov uticaj na potonje baletske igrače neverovatan.DuB - vinjeta: Online program

Britanski glumac i reditelj Fajns igra čuvenog majstora igre Aleksandra Puškina, koga predstavlja glumeći isključivo na ruskom jeziku, a glavnog lika Nurejeva, u njegovoj dvadeset i trećoj godini, tumači ukrajinski baletski igrač Oleg Ivenko.

Film je sniman u englesko-srpskoj koprodukciji i neke od uloga tumače naši glumci Nebojša Dugalić, Radoslav Rade Milenković, Pavle Čemerikić, Tamara Krcunović. Adaptaciju bestselera o životu Nurejeva uradio je scenarista Dejvid Hera, poznat po nagrađivanim ostavrenjima – „Sati“ (The Hours) i „Čitač“ (The Reader).

Moj OFF: Hladni rat

Poljski film „Hladni rat“ koji je prošle godine poneo tri nominacije za nagradu Oskar, a Pavelu Pavlikovskom donelo nagradu za najboljeg reditelja na Kanskom filmskom festvalu, još jedan je FEST-ov naslov na Moj OFF i osvrće se na vreme Hladnog rata.

Inspirisan burnom ljubavnom pričom svojih roditelja, u posleratnim vremenima Varšave, Pavlikovski je snimio priču o ljubavi između džez pijaniste Viktora i mlade Zule, talentovane za pevanje i igru, o njihovim različitim temperamentima, kao i socijalnom poreklu, a lokacije stalnih susreta poput Berlina, Pariza, Jugoslavije, ostaće tesne za njihovu strast.

Moj OFF: „Luiza na obali“ i „Fatalni ishod“

Za decu i ljubitelje animacije na repertoaru će se naći francuski animirani film „Luiza na obali“ iz 2016, a BESPLATNO u četvrtak (6. avgust) posetioci online bioskopa moći će da pogledaju film sa Arnoldom Švarcenegerom „Fatalni ishod“.

Film je zasnovan na istinitim događajima u Nemačkoj, kada su se dva putnička aviona sudarila zbog greške kontrolora saobraćaja. Priča prati živote dva potpuna stranca koje je povezala nesreća, Romana koji u toj nesreći gubi ženu i trudnu ćerku i kontolora leta Džejka čija greška je uzrok nesreće. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.