Naslovna » Izlasci » Kulturna dešavanja u Srbiji od 24. avgusta 2020. uz preventivne mere
Kulturna dešavanja u Srbiji (foto: Pexels)
Kulturna dešavanja u Srbiji (foto: Pexels)

Kulturna dešavanja u Srbiji od 24. avgusta 2020. uz preventivne mere

Krizni štab za zaštitu zdravlja od zarazne bolesti COVID-19 doneo je odluku da kulturna dešavanja mogu da se održavaju u Srbiji od 24. avgusta 2020.

Posle današnje sednice Kriznog štaba, odlučeno je da će maksimalni broj posetilaca na kulturnim događajima od ponedeljka biti do 500 ljudi, uz obavezno nošenje maski i razmak od 1,5 metara između osoba.

I organizatori događaja i posetioci u obavezi su da se pridržavaju preventivnih mera koje rizik infekcije od virusa korona svode na minimum.

Kombank dvorana biće otvorena 1. septembra, a već dan kasnije biće upriličene i prve premijere!

Zbog toga će biti neophodno da se smanji broj prodatih karata i da se obezbedi fizička udaljenost između posetilaca kulturnih događaja.

To znači da je od ponedeljka mogu da rade bioskopi i pozorišta, koja će prethodno morati da budu očišćena i pripremljena za posetioce.

Naglašeno je da ukoliko posetioci čak i dođu u, na primer, bioskop bez maski, da su organizatori dužni da ih obezbede za svaki slučaj.

Šta je još odlučeno…

»»» Odlučeno je, takođe, da se dozvole posete staračkim domovima, ustanovama socijalne zaštite i sličnim objektima. Naravno, posete su dozvoljene isključivo uz najstrože poštovanje svih preventivnih mera i protokola o posetama.

»»» Noćni klubovi i dalje ne mogu da rade, jer je na snazi mera zabrane javnog okupljanja više od deset ljudi.

(danubeogradu.rs)