Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Moj OFF: Sibil, Vaspitačica, Nevine…
Moj OFF: Sibil
Moj OFF: Sibil

Moj OFF: Sibil, Vaspitačica, Nevine…

Platforma Moj OFF uskoro će biti bogatija za filmove „Sibil“, „Vaspitačica“, „Nevine“ i animirani „Mali traktor Fergi 3“.

Moj OFF: Sibil

Pošto je prikazana na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Kanu gde je i nominovana za prestižnu nagradu Zlatnu palmu, a potom i na poslednjoj večeri prvog Festivala francuskog filma u Beogradu, drama „Sibil“ rediteljke Žistin Triet konačno je pronašla svoj put do šire domaće publike.

Iako je redovna distribucija u bioskopima izostala, u okolnostima pandemije korona virusa, za ljubitelje sedme umetnosti upriličena će biti online premijera i to, u subotu, 15. avgusta 2020, u online bioskopu Moj OFF, gde će se francuska drama „Sibil“ neko vreme i zadržati na repertoaru.

Uzbudljiva priča rediteljke Žistin Triet upućuje nas na psihoterapeutkinju Sibil koja je odlučila da se vrati svojoj prvoj strasti – pisanju. Njena nova pacijentkinja je uznemirena perspektivna glumica Margo, koja ubrzo postaje primamljiv izvor Sibiline inspiracije.

Fascinirana gotovo do opsesije, spisateljica postaje sve više uključena u glumičin buran život oživljavajući tako uspomene koje je sučeljavaju sa prošlošću.

Glavna uloga poverena je poznatoj francuskoj glumici Viržini Efiri, koja je 2016. godine sa rediteljkom Triet već sarađivala na filmu „U krevetu sa Viktorijom“.

Moj OFF: Vaspitačica, Nevine, Fergi 3

Naredna nedelja biće u znaku žena rediteljki poznatih široj festivalskoj publici, ali i žirijima festivala – od Sandensa, Kana do Berlina i drugih značajnih filmskih smotri.DuB - vinjeta: Online program

Od subote, 15. avgusta, na repertoaru platforme Moj OFF naći će se i američka drama „Vaspitačica“ (The Kindergarten Teacher) rediteljke Sare Kolanđelo.

Kada vaspitačica u obdaništu otkrije talentovanog petogodišnjaka u svojoj grupi, ona postaje opsednuta tim detetom i upušta se u opasan i očajnički poduhvat u želji da razvije njegov talenat.

Prikazivanje francusko-poljskog ostvarenja „Nevine“ (The Innocents) An Fonten biće u četvrtak, 20. avgusta – BESPLATNO.

Poljska, zima 1945. godine. Matilda Bulie je mlada internista koja radi u francuskom Crvenom krstu. Njihova misija je da nađu, neguju i vrate preživele. Jednog dana, poljska časna sestra dolazi u bolnicu. Na veoma lošem francuskom ona moli Matildu da dođe u njen samostan. Matildin život i uverenja se menjaju kad otkrije da se više časnih sestri, pod tragičnim okolnostima, nalazi u drugom stanju.

Treći deo serijala „Mali traktor Fergi“ uzbudljiv je kao i prva dva dela. Mala farma je u opasnosti da bude srušena kako bi se napravio auto-put, ali mali sivi Fergi i Gustav dolaze na ideju da učine zemlju plodnijom i tako spasu farmu. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.