Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Moj OFF: Svi znaju, Poslić, Kazanova – poslednja ljubav, Saga o šumi
Moj OFF: Svi znaju
Moj OFF: Svi znaju

Moj OFF: Svi znaju, Poslić, Kazanova – poslednja ljubav, Saga o šumi

Sa Moj OFF online „platna“ od 29. avgusta ponovo intrigantni i zabavni naslovi: Svi znaju, Kazanova – poslednja ljubav, Poslić i Saga o šumi.

Bogat repertoar Moj OFF online bioskopa, u okviru koga se trenutno nalazi više od 200 aktuelnih naslova, i ove nedelje će biti dopunjen sa dobrim filmovima i zvučnim glumačkim imenima.

Kraj avgusta i početak septembra rezervisani su za četiri nova ostvarenje, sa različtih govornih područja, te nam od subote, 29. avgusta, na adresu mojoff.net stiže festivalska, španska krimi priča Svi znaju sa poznatim holivudskim zvezdama i bračnim parom u glavnim ulogama Penelopom Kruz i Havijerom Bardemom, francusko-belgijski film Poslić, francuska drama Kazanova, poslednja ljubav sa Vensanom Lindonom u naslovnoj roli i finski porodični dokumentarac Saga o šumi.

Moj OFF: Kidnapovano dete, tajne finskih šuma, jedan poslić…DuB - vinjeta: Online program

Film Svi znaju otvorio je pre dve godine Kanski filmski festival, a iste godine na Festivalu autorskog filma u Beogradu privukao je veliki broj gledalaca.

Iranski reditelj i scenarista Aškar Farhadi, poznat po filmu Razvod (A Separation) koji je osvojio nagradu Oskar za najbolji strani film, snimio je misterioznu dramu o otmici mlade osobe, a na ideju za film došao je pre 15 godina kada je putujući po južnom delu Španije, na zidu jednog mesta, ugledao fotografiju sa detetom koje je nestalo.

„U tom trenutku imao sam ideju o filmu, napisao sam kratku priču o ovoj temi koju sam kasnije razvijao. Ali, može se reći da je projekat zaista započeo za vreme tog putovanja po Španiji. Privukli su me atmosfera zemlje i kultura, a zatim i događaj od kog je ova ideja potekla“, rekao je reditelj.

Priča prati Loru koja putuje sa porodicom iz Buenos Ajresa u rodni grad u Španiji, na sestrino venčanje. Usred veselog porodičnog okupljanja i proslave, njena starija ćerka biva kidnapovana. U teškim danima koji slede, tenzije među članovima porodice i poznanicima rastu, a duboko čuvane tajne izlaze naknadno na videlo.

Kazanova, poznat po svojim ljubavnim aferama i kockanju, proteran je iz Pariza i protiv svoje volje dolazi u grad gde nikoga ne zna, London. U nekoliko prilika sreće mladu prostitutku Marijanu De Šarpilon, koja ga je očarala do mere da počne zanemarivati sve ostale žene.

Ona ga provocira, ali nikada do kraja, dajući mu do znanja: „Imaćeš me samo ako prestaneš da me želiš“. To je, ukratko, sadržaj filma Kazanova – poslednja ljubav.

Edukativna strana Moj OFF platforme, sa filmovima koji otkrivaju najlepše pejzaže dalekih zemalja, i dalje je neizostavni segment domaćeg online bioskopa. Dokumentarac Saga o šumi otkriva tajne finskih šuma, jednih od najstarijih u Evropi i upoznaje nas sa njenim brojnim stanovnicima: medvedima, sovama, zmijama, letećim vevericama i drugim bićima.

U četvrtak, 3. septembra, zainteresovani mogu besplatno da pogledaju francusku komedij Poslić sa Romanom Durisom, Mišelom Blankom, Alisom Belajdi.

Fabrika je zatvorena, devojka ga je ostavila i nestala, a dugovi se samo nagomilavaju. Kada ga zelenaš iz gradske mafije presretne na ulici i traži od njega da mu ubije suprugu, Žak rado prihvata ponudu…

(danubeogradu.rs)

loading...