Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Moj OFF: Tomazo, Posle oluje…
Moj OFF: Posle oluje
Moj OFF: Posle oluje

Moj OFF: Tomazo, Posle oluje…

Od subote, 8. avgusta 2020, raznovrstan repertoar bioskopa Moj OFF biće dopunjen sa novim filmovima svetske kinematografije.

Zainteresovani će na popularnoj online platformi mojoff.net moći da pogledaju američko-italijanski film „Tomazo“ sa Viljemom Defoom u glavnoj ulozi, japansko ostvarenje „Posle oluje„, englesku romansu „Na plaži Česil“ i norveški sinhronizovani porodični film „Mali traktor Fergi„.

Moj OFF: Tomazo

Pošto je prikazan u okviru specijalne projekcije na Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu 2019, a potom na prošlogodišnjem Festivalu autorskog filma (FAF) u Beogradu, italijansko-američki film „Tomazo“ naći će se i u Moj OFF bioskopu.

Američki dvojac, glumac Viljem Defo i reditelj Abel Ferara ponovo sarađuju zajedno i nakon filmova „Poslednji dan na zemlji“ (2011) i „Pazolini“ (2014) i donose nam na „virtuelno platno“ svoje poslednje zajedničko ostvarenje.

„Tomazo“ je priča o američkom umetniku koji živi u Rimu sa svojom mlađom suprugom, Evropljankom Niki i njihovom trogodišnjom ćerkom Didi, pokušavajući da pomiri svoje nove početke s burnom prošlošću koja ga prati.

Reditelj i scenarista Abel Ferara postavlja pitanje da li ostareli i namučeni reditelj može da pronađe sreću u ulozi supruga i oca? Pitanje muči i glavnog junaka Tomaza koga, predstavljenog s nežnošću i razumevanjem, Viljem Defo dočarava verno.

Reditelj ističe da film „Tomazo“ nije u potpunosti autobiografski, ali određene paralele postoje, posebno u budističkom pristupu života.

Moj OFF: Posle oluje

U četvrtak, 13. avgusta 2020, BESPLATNO će biti prikazan japanski film „Posle oluje“, nagrađivanog japanskog reditelja Horikazua Koreede, koji je za ovaj film dobio pohvale kritike na Kanskom festivalu 2016. i osvojio nagradu za najboljeg reditelja na Filmskom festivalu u Jokohami.

Priča o ljudima koji imaju problema da očuvaju svoju zajednicu otkriva i vapaj pripadnika triju generacija jedne porodice, u kojoj su deca najviše pogođena posledicama njenog razdvajanja.

I još…

Od engleskog pisca i scenariste Ijana Mekjuena, poznatog po filmu „Pokajanje“ (Atonement), stiže ljubavna priča „Na plaži Česil“ iz 2017, snimljena po romanu koji prikazuje dvoje mladih na samom početku zajedničkog života.

Florens i Edvard dolaze iz potpuno različitih svetova. Ona je violinistkinja u gudačkom kvartetu; on je diplomirani istoričar zainteresovan za književnost. Ona je bogata, on nije. Ali, oni se jako dobro razumeju.

U stvari, mladi zaljubljeni par se upravo venčao i uputio u mali hotel na plaži Česil gde će provesti svoj medeni mesec. Sećanja na opuštene i zaljubljene trenutke im igraju pred očima dok se spremaju za ono što se podrazumeva prve bračne noći – prvo seksualno iskustvo…

Da li ste za porodični norveški film?!

Na prvi pogled, mali traktor Fergi je poput ostalih sivih traktora na selu. Čini nam se da se uopšte ne razlikuje od ostale legendarne „braće“, čuvene loze Ferguson traktora. Ipak, Fergi je veoma poseban. Verovali ili ne, on ima toplo srce koje kuca za njegove prijatelje. Učiniće sve da pomogne svom drugaru, dečaku Gevinu, pa tako jednog dana zajedno kreću u misiju…

(danubeogradu.rs)