Naslovna » BG servis » Prekršajne prijave u sistemu „Oko sokolovo“ od danas
"Oko sokolovo" i kazne za nepropisno parkiranje u Beogradu (foto: beograd.rs)
Foto: beograd.rs

Prekršajne prijave u sistemu „Oko sokolovo“ od danas

Od danas, nesavesnim vozačima stizaće kazne na kućne adrese zbog nepropisnog parkiranja, posle snimaka sistema „Oko sokolovo“.

Tokom protekle nedelje, vozačima čija su vozila zatečena u prekršaju slate su opomene, a od danas svako vozilo koje je ostavljeno nebezbedno i ometa redovan saobraćaj biće zabeleženo, a vozačima poslato obaveštenje sa uputstvom za uplatu prekršaja, rekao je sekretar za poslove komunalne milicije Ivan Divac za TV Prva.

– U proseku, na dnevnom nivou uočeno je između 1.200 do 1.300 vozila u 93 centralne ulice kojima se kretalo vozilo sa sistemom „Oko sokolovo“, a od danas ćemo imati preciznije podatke, jer počinje slanje obaveštenja o zatečenim vozilima sa uputstvom kako da se uplati prekršajni nalog – kazao je Divac.

Spisak ulica koje pokriva „Oko sokolovo“ možete pogledati na OVOM LINKU.

Svaka pojedinačna ulica u Beogradu označena je posebnim znakom. Među njima su Bulevar kralja Aleksandra, Beogradska, Francuska, Nemanjina, Kralja Milana, Makenzijeva, Bulevar Zorana Đinđića, Španskih boraca, Antifašističke borbe, Glavna i druge.

– I pored ulica koje su u sistemu „Oko sokolovo“, patrole Komunalne milicije rade svoj posao u celom gradu i sve što ometa redovno obavljanje saobraćaja biće sankcionisano. Kazne se kreću u rasponu od 5.000 do 25.000 dinara, u zavisnosti od toga gde je vozilo uočeno, a uvedena je i nova kazna od 10.000 dinara za parkiranje na kolovozu u ulicama gde se kreće javni prevoz. Ta kazna biće naplaćivana i u svim drugim ulicama gde patrole Komunalne milicije budu zatekle vozilo na kolovozu koje ometa saobraćaj – podsetio je Divac. (Beoinfo)