Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Uskoro nove mere zdravstvene zaštite zbog pozorišta, bioskopa, manifestacija…
Nove mere zdravstvene zaštite zbog pozorišta, bioskopa, manifestacija... (ilustracija: Pixabay)
Nove mere zdravstvene zaštite zbog pozorišta, bioskopa, manifestacija... (ilustracija: Pixabay)

Uskoro nove mere zdravstvene zaštite zbog pozorišta, bioskopa, manifestacija…

Moguće je da će uskoro biti usvojene nove mere zdravstvene zaštite i preporuke za organizovanje rada ustanova kulture, pozorišta, bioskopa…

Predstavnici Vlade Srbije i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ održali su sastanak sa predstavnicima radnika i institucija kulture da bi se u što kraćem roku donela najbolja i najodgovornija odluka o načinima rada pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture kao i da bi se organizovale manifestacije.

Institucije kulture i kulturni poslenici trpe ozbiljne posledice tokom epidemije, pa je od velike važnosti da one počnu sa radom, uz redovno i pažljivo poštovanje mera bezbednosti i praćenje epidemiološke situacije.

Iz (tehničke) Vlade Srbije saopšteno je da su učinjeni veliki napori kako se ne bi ugrozio status zaposlenih u ustanovama kulture i honorarno angažovanih umetnika i saradnika tokom epidemije.

Omogućena je realizacija konkursa za finansijsku podršku projektima u oblasti kulture i kreativnog stvaralaštva, a donete su finansijske mere za dodatnu podršku samostalnim umetnicima, kao najugroženijoj kategoriji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.