Naslovna » BG svaštara » Medicina » Zubni implanti: Zbogom, bezubosti
Zubni implanti: Zbogom, bezubosti
Zubni implanti: Zbogom, bezubosti

Zubni implanti: Zbogom, bezubosti

Problem bezubih vilica je danas veoma čest, a zahvaljujući savremenoj stomatologiji rešavanje ovog problema nikad nije bilo jednostvanije i brže.

Kako se tokom godina, zbog raznih uzroka, a jedan od njih je neredovan odlazak kod stomatologa, vaši zubi kvare i postaju oštećeni, lep i prirodan osmeh nestaje. Onda dolazi do gubitka zuba i nastanka bezubih vilica. Sve ovo utiče na samopouzdanje, a mnogi se pitaju da li je moguće ponovo imati lep i blistav osmeh.

Bezubost se leči ugradnjom zubnih implanata

Da, ponovo je moguće imati lep i blistav osmeh i to uz zubne implante. Zahvaljujući razvoju tehnologije koja je obuhvatila sve industrije, pa tako i stomatologiju i medicinu, danas je moguće povratiti davno izgubljeni osmeh brže nego ikada. Zubni implanti su tu!

Evo šta o njima kaže d Srđan Lolin iz ordinacije Dr Lolin u Novom Sadu:

„Najbolji način za nadoknadu izgubljenih zuba je ugradnja zubnih implanta. Zubni implanti se ugrađuju u gornju ili donju vilicu, a fiksiraju se uz pomoću šrafa koji se stavlja u kost vilice. Pre nego što se ova procedura primeni u vilici ne može ostati ni jedan pacijentov zub, ali zahvaljujući zubnim implantima pacijent dobija fiksne zube, koji se ne vade iz usta“.

ALL ON 6 i ALL ON 4 su popularne procedure ugradnje implantataPromo

All on 6 i All on 4 su savremena procedura pomoću kojih pacijenti koji nemaju ni jedan svoj zub, za samo nekoliko dana mogu da dobiju fiksne zube pri čemu se izbegavaju komplikovane procedure nadoknade kosti.

Odluka o tome da li će se ugradili procedura 6 ili 4 implantata se donosi kada se ispita koliko ima mesta u vilici i da li ima dovoljno kosti na onim mestima gde bi trebalo ugraditi implantate. U zavisnosti od toga preimenjuje se primeniti tehnika all on 6 tj. ugrađivanje šest implantata ili all on 4 – ugrađivanje četiri implanta.

Kako izgleda proces ugrađivanja zubnih implanta?

Sam način urađivanja implanta će nam detaljno objasniti dr Srđan Lolin:

„Nakon besplatnih konsultacija koje se mogu vršiti uživo ili online putem sajta i društvenih mreža sledi zakazivanja termina koji najviše odgovara pacijentu. Zatim je na redu 3D snimanje zuba i analiza snimka gde se detljano objašnjava pacijentu procedura ugrađivanja zubnih implanta.  Sledeći korak je pristup intervenciji uz prethodno prihvatanje ponuđene terapije i cene zubnih implanta.

Zubi se vade tokom jedne posete u lokalnoj anesteziji, a potom se uzimaju otisci za privremene zube. Posle ugradnje implanta nema velikih bolova. Tablete protiv bolova pacijenti uzimaju samo prvi dan, a sutradan im uglavnom nisu potrebne. Bitno je da se mesto sa spoljašnje strane vilice gde su ugrađeni zubni implanti hladi oblogama. Ako su u pitanju bezube vilice ili se tokom intervencije izvade svi preostali zubi pristupa se izradi privremenih zuba. Privremeni zubi su tu da se pacjent navikne na zube koji se ne mogu izvaditi, a nakon toga se vrši izrada stalnih zuba za bezubu vilicu, koji dolaze u više verzija i oblika, u zavisnosti od toga šta je najbolje za pacijenta. Bitno je napomenuti da su to sve šrafirane verzije, koje se mogu skinuti sa implantata“.

Cena zubnih implanata je često pitanje u ordinaciji

Usluge u ordinaciji dr Lolin idu u korak sa svetom jer se koriste najsavremenije metode rada. Naime evropske cene ovih usluga su i do deset puta veće nego cene zubnih implanta u našoj ordinaciji, a način i kvalitet rada su podjednako dobri kako i u svim evropskim zemljama.

Kako je odnos sa pacijentima trasparanetan u ordinaciji dr Lolin, sve cene usluga možete pogledati na saju odinacije Dr Lolin.

Samo ugrađivane zubnih implanata se sastoji iz više pojedinačnih procesa kao što su operativno vađenje svih zuba iz jedne vilice, čišćenje gnojnih kesica i niveliacija vilice, ugrađivanje četiri ili šest implantata po vilici i stavljanje privremenih zuba koji su fiksirani za implantate za jednu vilicu.

Zahvaljujući najkvalitetnijim implantima o kojima je osoblje iz ordinacije dr Lolin učilo od najboljih brazilskih stručnjaka, po ugradnji istih, odmah se mogu ponuditi privremen zubi klijentima. Implanti su posebno dizajnirani da mogu odmah da se opterete i vrlo brzo se vezuju za viličnu kost sa visokim procentom uspeha.

Kako danas postoji brzo rešenje za bezube vilice tj. zubni implanti i na lak i jednostavan način se možete raspitati o ugradnjih istih u ordinaciji dr Lolin putem telefona, mejla ili društvenih mreža.

„Zato ukoliko želite blistav osmeh zaboravite stare stomatološke metode dozvolite nama da Vam pokažemo kako pomoću savremene stomatologije možemo nadoknaditi zube“, poručuje doktor Lolin za kraj.