Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Bečka filharmonija: Koncert letnje noći 2020
Bečka filharmonija: Koncert letnje noći 2020 (foto: © Max Parovsky)
Bečka filharmonija: Koncert letnje noći 2020 (foto: © Max Parovsky)

Bečka filharmonija: Koncert letnje noći 2020

Bečka filharmonija održaće tradicionalni „Koncert letnje noći“ u parku dvorca Šenbrun u petak, 18. septembra 2020. godine.

Na ovaj muzički događaj biće pozvano samo 1250 umesto redovnih sto hiljada posetilaca, a besplatne karte će se deliti putem izvlačenja počev od 14. septembra 2020. godine.

Zbog epidemije virusa korona tradicionalni koncert Bečke filharmonije pretvoren je u ekskluzivan događaj kome će moći da prisustvuje samo 1250 umesto redovnih sto hiljada ljudi. Budući da se austrijska vlada odrekla velikog broja koncertnih mesta, Bečka filharmonija poklanja trocifren broj karata zainteresovanim ljubiteljima muzike.

Svi koji žele da prisustvuju ovom događaju mogu da se prijave putem internet stranice „Koncerta letnje noći“ (www.sommernachtskonzert.at) počev od 14. septembra 2020. godine u 13.00. Svim posetiocima koji budu izvučeni može da bude poklonjena samo po jedna karta.

Ovogodišnji „Koncert letnje noći“, sedamnaesti po redu, obeležava se pod sloganom „Ljubav“ i posvećen je delima iz operskog, baletskog i filmskog repertoara. Među gostima se nalaze ruski dirigent Valeri Gergijev i solista Jonas Kaufman, miljenik publike, koji će izvoditi arije Žila Masenea, Emeriha Kalmana i Đakoma Pučinija. Program obuhvata komade iz Vagnerove opere „Tristan i Izolda“ kao i numere iz filmskih ostvarenja „Doktor Živago“ i „Spartak“. (EuroComm)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.