Naslovna » Izlasci » Festivali » Bitef-Prolog: Počela prodaja ulaznica
Bitef-Prolog: Biti Arijela F. - Teatar Vidi, Lozana (foto: Matilda Olmi)
Bitef-Prolog: Biti Arijela F. - Teatar Vidi, Lozana (foto: Matilda Olmi)

Bitef-Prolog: Počela prodaja ulaznica

Beogradska publika će moći da uživa u programu Bitef-Prologa, svojevrsne najave 54. i 55. izdanja Bitef festivala od 12. do 14. septembra 2020.

Pod sloganom „Na ivici budućnosti„, u Bitef teatru i na Skveru Mire Trailović, odvijaće se pozorišni program, stručne i javne tribine, performansi, kao i susreti sa umetnicima. Ceo događaj će se realizovati uz strogu primenu higijensko-epidemioloških mera, obavezno nošenje maski i poštovanje fizičke distance između posetilaca.

U glavnom programu učestvuju dve pozorišne predstave. Pored „Doline jeze“ u režiji Štefana Kegija, dolazak u Beograd potvrdio je i čuveni Teatar Vidi iz Lozane, publici Bitefa poznat po gostovanjima predstava Hajnera Gebelsa „Eraritjaritjaka“ i „Štifterove stvari“, ali i po produkciji komada „Zaostavština, komadi bez ljudi“, pobednika 52. izdanja Bitefa pre dve godine.

Ovoga puta, Teatar Vidi dolazi na Bitef sa predstavom „Biti Arijela F„.

Radi se o pozorišnom eksperimentu vizuelnog umetnika iz Ženeve Simona Sena, koji pokušava da dokaže kako živi i virtuelni svet ne moraju uvek da budu suprotstavljeni jedan drugom. On na internetu kupuje digitalnu repliku ženskog tela, da bi se potom zainteresovao za pravu osobu čije digitalno telo poseduje i počeo da je istražuje, analizirajući psihološke, rodne, pravne i druge aspekte ovog fenomena. Predstava je na programu 14. septembra u Bitef teatru.

Na ivici nove pozorišne sezone

U okviru debatnog programa Bitef-Prologa, održaće se i međunarodna tribina o sistemskoj podršci teatru u doba pandemije pod nazivom „Na ivici nove pozorišne sezone„.

Tribinu će voditi Jelena Knežević i Aleksandar Brkić, a u razgovoru sa stručnjacima iz oblasti kulturne politike i menadžmenta u kulturi iz zemlje i inostranstva pokušaće da dobiju odgovor na pitanje koje su to mere koje kreatori kulturne politike treba da primene u narednom periodu kako bi se omogućilo funkcionisanje kulture u novonastalim okolnostima povezanim sa epidemijom koronavisa, ali i da predstave primere dobre prakse i anticipiraju moguće modele funkcionisanja u vremenukoje nas očekuje.

Tribina „Na ivici nove pozorišne sezone“ biće održana na otvorenoj sceni na Skveru Mire Trailović, u ponedeljak 14. septembra od 15.00.

Kako na Bitef-Prolog

Svi programi Bitef-Prologa moći će da se prate na zvaničnom YouTube kanalu Bitefa, i uživo putem ekrana koji će biti postavljen na Skveru Mire Trailović. Izvođenje predstave Dolina jeze moći će da se prati i preko malih ekrana na kanalu RTS2.

Počela prodaja ulaznica

Prodaja ulaznica za predstave Bitef-Prologa počela je preko sajta manifestacije. Ulaznice se mogu rezervisati i putem mejla blagajna@bitef.rs, ili na broj telefona 069/8992-400.

Cena pojedinačne karte za svaku od dve predstave je 2.000 dinara, dok su za onlajn rezervacije određeni popusti od 10 do 20 posto. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.