Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Moj OFF: Kler Darling, Neobični, Odisej i Kiki, ljubav je brza
Moj OFF: Neobični
Moj OFF: Neobični

Moj OFF: Kler Darling, Neobični, Odisej i Kiki, ljubav je brza

Francuska glumica Katrin Danev i njena ćerka Kjara Mastrojani našle su se u filmu „Kler Darling“ koji je na repertoaru Moj OFF bioskopa od 5. septembra.

I ostvarenje „Neobični“ (Hors normes) sa Vensan Kaselom u glavnoj ulozi, kao i film „Odisej“ dobitnik nagrade Cezar za najbolju muziku, sa Odri Totu u naslovnoj ulozi.

Nije prvi put da se ikona francuskog filma, glumica Katrin Danev i njena ćerka Kjara Mastrojani nađu zajedno pred filmskim kamerama („Tri srca“ iz 2014. godine) tumačeći uloge koje su im podarene i u stvarnom životu.

Rediteljka i scenaristkinja Žoli Bertuseli (Julie Bertuccelli) snimila je priču o Kler Darling, ženi koja se prvog dana leta budi mišlju da joj je to poslednji dan u životu.

Kler odlučuje da isprazni kuću i da tog dana proda potpuno sve, od Tifani lampe do raznih zbirki stvari koje poseduje. Svi ti predmeti prikupljeni su s ljubavlju i poseduju odjek tragičnog i blistavog života. Ovo poslednje ludo ponašanje Kler podstaknuće njenu ćerku Meri da je, posle dvadeset godina, poseti.

Francuski film „Neobični“ prikazan na poslednjoj večeri renomiranog filmskog festivala u Kanu (2019), gde je pobrao velike simpatije publike, još jedno je ostvarenje koje se od danas može iznajmiti na platformi Online bioskopa Moj OFF.

Reditelji Erik Toledan i Olivije Nakač, poznati po višenagrađivanom filmu „Nedodirljivi“ iz 2011. koji je nominovan za Zlatni globus za najbolji strani film i ovaj put kroz film „Neobični“ bave se stvarnim događajima, životnim temama i pričama o socijalno ugroženim grupama.

Godine 2015. Olivije i Erik snimili su 26-minutni TV dokumentarni film pod nazivom „We Should Make a Film About It“ u kom su detaljno opisali rad dveju francuskih organizacija koje su brinule o mladim ljudima sa autizmom, pogotovo onima iz siromašnog okruženja koje je društvo zapostavilo. Namera je bila da im pomognu da se reintegrišu u društvo.

Dvadeset godina Bruno i Malik žive u odvojenom svetu, uz autističnu decu i tinejdžere. Njihova udruženja obučavaju mlade ljude iz opasnih četvrti da se brinu o onima koji su okarakterisani kao „izuzetno kompleksni“. Posebno partnerstvo za posebne ličnosti.

Glumac Vensan Kasel koji igra vaspitača dece i adolescenata sa autizmomje bio je dirnut radom sa autističnom decom i odraslima:

„Provodio sam vreme sa njima. Neki od njih su prilično snažni. Jednog dana, Erik i Olivije su me odveli da me intervjuišu za list koji izdaju autistični tinejdžeri i odrasli. I to iskustvo je delovalo kao pokretač“, rekao je Kasel u jednom od intervjua.

Osim Vensan Kasela u ostalim ulogama našli su se i Reda Kateb (Reda Kateb), Lina Kudri (Lyna Khoudri), Helen Vensan (Hélène Vincent), Aloiz Suvaž (Aloïse Sauvage) i drugi.

Četvrtak je kao i do sada dan rezervisan za besplatan film, ovaj put, 10.9. za posetioce adrese mojoff.net besplatno prikazivanje španske komedije „Kiki, ljubav je brza“ reditelja Paka Leona. (danubeogradu.rs)