Naslovna » Izlasci » Akcije » SVI NA VAGU: Manifestacija Dan zdravih navika na trgu ispred Opštine Zvezdara
SVI NA VAGU: Manifestacija Dan zdravih navika (fotografiju obezbedila GO Zvezdara)
SVI NA VAGU: Manifestacija Dan zdravih navika (fotografiju obezbedila GO Zvezdara)

SVI NA VAGU: Manifestacija Dan zdravih navika na trgu ispred Opštine Zvezdara

Tradicionalna manifestacija povodom Svetskog dana srca, Dan zdravih navika – Svi na vagu, biće održana u petak, 2. oktobra 2020. od 10.00 do 16.00.

Zbog loših vremenskih prilika, manifestacija će umesto 29. septembra biti organizovana 2. oktobra!

Na trgu ispred Gradske opštine Zvezdara i Ustanove kulture „Vuk“ (Bulevar kralja Aleksandra 77) ovu manifestaciju organizovaće Udruženje za prevenciju gojaznosti „Svi na vagu“, u saradnji sa Gradskom opštinom Zvezdara.

Posetioci će imati priliku da besplatno provere zdravstveno stanje organizma i da na specijalnim vagama provere telesnu težinu, a posle rezultata merenja mogu dobiti i kompletan stručni savet u vezi ishrane. Deo stručnog tima će meriti vitaminsko-mineralni status organizma, vršiće proveru šećera u krvi i dr.

Posetioci će imati priliku i da se upoznaju sa zdravim proizvodima, koje će moći da degustiraju.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Uz zdravstvene aktivnosti većeg broja učesnika biće upriličen kulturno-umetnički program u kome će učestvovati: sopran Sandra Prodanović, članica hora opere Narodnog pozorišta i dobitnica nagrade za poslovnu ženu, mladi umetnik na violini Tomislav Savić i gost iznenađenja.

Podršku Danu zdravih navika daće i Unija organizacija Srbije koje se bave zaštitom osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om (USOP), kao i Dubravka Malohodžić dobitnica nagrade za poslovne žene sa Udruženjem „Žena plus“. Na manifestaciji će biti i Udruženje osoba sa invaliditetom Beograda.

Manifestacija Svi na vagu biće održana uz poštovanje svih preventivnih mera u slučaju epidemije: nošenje zaštiznih maski i rukavica, merenje temperature, poštovanje rastojanja. (danubeogradu.rs)