Naslovna » BG servis » Vikend u Beogradu, 12. i 13. septembar 2020. – korisne informacije
Vikend u Beogradu: Ada Ciganlija (foto: Navajo)
Vikend u Beogradu: Ada Ciganlija (foto: Navajo)

Vikend u Beogradu, 12. i 13. septembar 2020. – korisne informacije

Za još jedan letnji vikend u Beogradu, 12. i 13. septembra 2020, preporučujemo koncerte na Adi Ciganliji, Dečiji sajam, Zemunfest, sportska takmičenja…

Dobrovoljno davanje krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Beogradu biće sprovedena u subotu u Grockoj: autobus će biti parkiran kod Point centra u Kaluđerici od 9.00 do 13.00; u nedelju, autobus će biti ispred Stop Shopa u Borči od 10.00 do 15.00..

Sve akcije dobrovoljnog davanja krvi tokom radne nedelje i vikendom u Beogradu i celoj Srbiji objavljujemo na OVOM LINKU.

Kupanje i bazeni u Beogradu

Sve informacije možete da pronađete na OVOM LINKU. Podsećamo, na Tašmajdanu i još nekim bazenima, kupališna sezona je produžena do 15. septembra.

Bez struje i bez vode

Na OVOM LINKU smo objavili sva isključenja struje i vode u Beogradu u subotu, 12. septembra 2020.

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza

»»» Tokom radova na redovnom održavanju kolovoza u Đurđevdanskoj ulici, koje izvodi JKP „Beograd put“, u okviru II faze radova biće izmenjen režim i obustavljen saobraćaj na deonici od kućnog broja 39 do kućnog broja 81 do 4. oktobra 2020. godine.

»»» Tokom radova na postavljanju pešačke pasarele koje sprovodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, za saobraćaj će biti zatvorena Radnička ulica 12. i 13. septembra od 22.00 do 4.00 narednog dana.

»»» Tokom radova na rekonstrukciji sekundarne vodovodne mreže koje sprovodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda do 1. oktobra 2020. godine za saobraćaj će biti zatvorene ulice Koste Jovanović od Jošaničke do Kp 4853, Jošanička od Koste Jovanović do Jove Ilića i Jove Ilića od Jošaničke do Pukovnika Purića i to:

  • do 12. septembra 2020. ulica Koste Jovanović od Jošaničke do Kp 4853,
  • od 13. do 21. septembra 2020. ulica Jošanička od Koste Jovanović do Jove Ilića,
  • i od 22. septembra 2020. do 1.oktobra 2020. ulica Jove Ilića od Jošaničke do Pukovnika Purića.

»»» Danas i sutra na Ušću biće održani trening i kružna auto trka Nagrada Beograda 2020. Izmene u saobraćaju i gradskom prevozu objavili smo na OVOM LINKU.

»»» Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji i uređenju Ulice cara Dušana, u delu između Francuske ulice i Kralja Petra – deonica S5 i delu između ulica Kralja Petra i Tadeuša Košćuška – deonica S6, do 30. septembra izmenjen je rad linija javnog prevoza. Do 15. septembra predmetna deonica će u potpunosti biti zatvorena za saobraćaj (osim zona raskrsnica ulica Cara Dušana – Kralja Petra i Cara Dušana – Dobračina), dok će raskrsnica ulica Cara Dušana i Tadeuša Košćuška, u pravcu SRC „Milan Gale Muškatirović“ – Pariska, ponovo biti prohodna. Na OVOM LINKU su sve izmene u javnom gradskom prevozu.

Vikend u Beogradu – vesti

»»» Događaje u Beogradu i online programe najavili smo na OVOM LINKU.

»»» Tokom noći između petka i subote dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojima je lakše povređeno šest osoba i jedna tuča na Karaburmi u ulici Salvadora Aljendea.

»»» Danas počinje akcija doniranja kose Udruženja roditelja dece obolele od raka „Uvek sa decom“. Akcija počinje danas u podne u frizerskom salonu u Vojvode Stepe 133, apod nazivom „Da moja kosa bude tvoja kosa“ i zbog epidemioloških mera broj ljudi je ograničen, te je neophodno da se unapred zakaže termin preko udruženja www.sadecom.org.rs.

»»» Šesnaesto izdanje „Trofeja Beograda” u ragbiju 13 biće održano u subotu, 12. septembra, na stadionu SC „Inge” na Zvezdari. Igraće domaće ekipe: Ragbi 13 klub Partizan 1953, Ragbi lig klub Crvena zvezda, Ragbi 13 klub Dorćol Tigrovi i Omladinski ragbi klub Morava gepardi. Takmičenje će biti u konkurenciji juniora i nastupaće više od 80 igrača.

»»» Na terenu sa šljakom u teniskom klubu „Đukić“ danas se igraju finala singlova turnira Trofej Beograda 2020 u tenisu (do 14 godina), a mečevi će prvi put u našoj zemlji biti prenošeni putem onlajn striminga (live stream).

Vremenska prognoza za 12. i 13. septembar 2020.

I u subotu i u nedelju slično vreme: sunčano i toplo. Jutra će biti svežija, a vetar slab i umeren, severoistočni. Temperatura do 31 stepen.

Sahrane i kremacije u Beogradu

Na OVOM LINKU možete videti sve zakazane sahrane i kremacije u Beogradu.

Van Beograda

»»» Na OVOM LINKU možete da pogledate u koje zemlje može da se putuje a u koje ne…

Ako idete za vikend van Beograda:

https://youtu.be/g5awHn9RIRU

https://youtu.be/VWXpXhzepXc

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.