Naslovna » BG svaštara » TV i online program » 24. Međunarodni video festival Videomedeja (ONLINE)
24. Međunarodni video festival Videomedeja (ONLINE)
24. Međunarodni video festival Videomedeja (ONLINE)

24. Međunarodni video festival Videomedeja (ONLINE)

Trodnevni 24. Međunarodni video festival Videomedeja biće održan od 8. do 10. oktobra 2020. u produkciji Udruženja za video umetnost Videomedeja.

Po prvi put u virtuelnom bioskopu, ljubitelji video umetnosti će moći besplatno da uživaju u programskom delu festivala iz udobnosti svog doma i imaće pristup umetničkim video radovima iz celog sveta.

Usled novonastale epidemiološke situacije izazvane virusom korona, festival Videomedeja će se ove godine po prvi put realizovati putem interneta – online u realnom vremenu. Neće biti reprize, kao ni mogućnosti odloženog gledanja. Pristup će biti besplatan, a prijava neće biti neophodna, niti će biti geolokacijskih organičenja.

Sva tri festivalska dana program će se odvijati od 18.00 do 22.00.DuB - vinjeta: Online program

Komisija je i ove godine bila pred izazovom da od velikog broja kvalitetnih radova odabere one koji će činiti ovogodišnji program i biti dostupni velikom broju ljudi putem Facebook stranice i sajta festivala.

Biće okupljeni poznati umetnici iz 18 zemalja, a među njima su domaći i svetski poznati stvaraoci video umetnosti. Festival se sastoji iz takmičarskog i revijalnog dela i u okviru programa posetioci će moći da vide više od 30 umetničkih radova iz 18 zemalja u formi videa, filma, animacije i medijskih projekta iz različitih krajeva sveta.

Program su ove godine uredili Ivana Sremčević Matijević, Željko Mandić i Srđan Radaković.

Članovi ovogodišnjeg internacionalnog žirija su: Shahar Marcus iz Izraela, Köken Ergun iz Turske i Greg de Cuir iz Amerike koji boravi i radi u Srbiji.

Programaska satnica je objavljena na ovom linku.

(danubeogradu.rs)