Naslovna » BG servis » Beogradske vesti, 12. oktobar 2020.
Beogradske vesti, 12. oktobar 2020. (foto: Nemanja Nikolić)
Beogradske vesti, 12. oktobar 2020. (foto: Nemanja Nikolić)

Beogradske vesti, 12. oktobar 2020.

Beogradske vesti i servisne informacije za ponedeljak, 12. oktobar 2020. Više od 40 prekršaja u beogradskim kafićima tokom vikenda. Danas do 15 °C.

Bez struje i bez vode

Na OVOM LINKU smo objavili sva isključenja struje i vode u Beogradu u ponedeljak, 12. oktobra 2020.

Izmene u saobraćaju

OVDE smo objavili sve aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza tokom oktobra 2020.

Beogradske vesti, 12. oktobar 2020.

»»» Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je danas da je objekat u javnom vlasništvu od 538 kvadratnih metara u Surduličkoj ulici grad Beograd prodat na javnom nadmetanju za 311.000 evra, što je od početne cene više samo za 400 evra. Učesnici nadmetanja morali su da podnesu depozit od 62.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, ali ni na koji način nisu dalje učestvovali u nadmetanju, ističe se u saopštenju.

»»» Saobraćajne gužve, nastale zbog kraja radnog vremena i kiše koja pada u glavnom gradu, stvorene su gužve danas po podne na beogradskim saobraćajnicama, a najveća je na autoputu i na uključenju na Gazelu, u smeru ka Nišu. U suprotom smeru, prema Zagrebu gužva je manja, ali podseća na onu koja je skoro redovna u špicu na Brankovom mostu u smeru ka centru i Terazijskom tunelu.

»»» Lekari okupljeni u grupu Udruženi protiv kovida su upozorili građane da se očekuje novi talas epidemije koronavirusa i pozvali građane da pravilno nose masku uvek kada su u zatvorenom i da drže rastojanje od dva metra. „Ne budite kao političari, nosite maske. Proslave – ne!“, kažu ovi lekari.

»»» Beograd je u toku prošle nedelje ušao u treće povećanje zaraženih korona virusom ili početak trećeg talasa i teško je verovati da će to da se zaustavi i vrati na ono stanje od pre nekoliko nedelja, kaže epidemiolog Predrag Kon. Na pitanje o eventualnom ponovnom uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa u slučaj velikog broja zaraženih, Kon kaže da je to neprekidno pitanje, ali da on na njega ne zna odgovor.

»»» Došlo je do promena koje se tiču putovanja iz Srbije od danas: državljani Srbije od 12. oktobra 2020. mogu da putuju u Severnu Makedoniju bez PCR testa. OVDE pronađite podatke za ostale države u regionu, Evropi, svetu…

»»» Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je broj novozaraženih virusom korona u Beogradu još pod kontrolom, ali da se povećava broj pregleda, što govori da postoji veliki rizik. Dodao je da je tokom vikenda kontrolisano 246 ugostiteljskih objekata, a da je zabeležen 41 prekršaj.

»»» Član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa Branislav Tiodorović najavio je mogućnost zatvaranja škola i fakulteta u Srbiji ukoliko broj novozaraženih na dnevnom nivou bude veći od 500.

»»» Zbog prognozirane spoljašnje temperature vazduha, čija će srednja dnevna vrednost biti ispod 12 stepeni Celzijusa, svi toplotni izvori JKP „Beogradske elektrane“ danas su prešli u režim proizvodnje i isporuke toplotne energije potrošačima. Od sutra grejanje u punom kapacitetu.

»»» U dve saobraćajne nezgode koje su se u toku noći dogodile u Beogradu lakše su povređene tri osobe.

»»» Fudbalska reprezentacija Srbije sinoć je u Beogradu izgubila od Mađarske (0:1) u trećem kolu Lige nacija.

»»» Događaji u Beogradu i online kulturno-zabavni sadržaji do 14. oktobra 2020. – kliknite na OVAJ LINK.

Vremenska prognoza

U Beogradu u ponedeljak oblačno i hladno sa obilnom kišom, naročito posle podne, uveče i tokom noći. Duvaće slab i umeren, južni vetar, sredinom dana u prelasku na zapadni i severozapadni. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja od 13 do 15 °C.

Ukoliko putujete van Beograda…

https://youtu.be/PmnLsb56Bkg

COVID-19 u Srbiji – statistika

Zvanični podaci do 12. oktobra 2020. u 15.00:

  • ukupan broj registrovanih slučajeva: 34.854;
  • broj smrtnih slučajeva: 765;
  • procenat smrtnosti: 2,19%;
  • broj testiranih osoba: 1.199.799;
  • broj testiranih osoba u poslednja 24 sata: 5.263;
  • broj potvrđenih slučajeva u poslednja 24 sata: 67;
  • broj preminulih osoba u poslednja 24 sata: 2;
  • broj hospitalizovnih osoba: 326;
  • broj osoba na respiratorima: 20.

Kontakt centar za sve informacije o COVID-19: 19819.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.