Naslovna » BG servis » Beogradske vesti, 2. oktobar 2020.
Beogradske vesti - 2. oktobar 2020. (foto: Aleksandra Prhal)
Beogradske vesti - 2. oktobar 2020. (foto: Aleksandra Prhal)

Beogradske vesti, 2. oktobar 2020.

Beogradske vesti i servisne informacije za petak, 2. oktobar 2020. Epidemija se „malo razbuktava“ u Beogradu, kaže gradonačelnik. Danas toplije, do 26 °C.

Bez struje i bez vode

Na OVOM LINKU smo objavili sva isključenja struje i vode u Beogradu u petak, 2. oktobra 2020.

Beogradske vesti, 2. oktobar 2020.

»»» Ulaz zgrade u Ulici Luke Vojvodića 49 proglašen je danas, na Svetski dan stanovanja, za najlepši ulaz u Beogradu.

»»» Pokret slobodnih građana pokrenuće inicijativu da beogradski Stari savski most ostane na sadašnjoj lokaciji te da mu se da status kulturnog dobra. „Najava da će se most iseći i postaviti na nepoznatu lokaciju pokazuje sramotan odnos prema našem kulturnom nasleđu i organizovanu destrukciju jednog od simbola Beograda“, kaže predsednik beogradskog odbora PSG Vladimir Pajić, a navodi se u saopštenju PSG.

»»» PCR testiranje na lični zahtev građani će od danas moći da zakažu na Portalu eUprava www.euprava.gov.rs http://www.euprava.gov.rs. Elektronsko zakazivanje termina za PCR testiranje na lični zahtev u jednoj od 25 laboratorija u 22 grada i opštine mogu da zakažu svi građani, strani državljani sa boravkom u Srbiji i turisti.

»»» Američka kreditna agencija „Mudis“ potvrdila kreditni rejting Grada Beograda „Ba3 pozitivan“ za 2020. godinu.

»»» U Studentskom domu „Mika Mitrović“ danas je počela sa radom elektronska čitaonica za slepe, slabovide i osobe sa invaliditetom, a u toku je obuka studenata za njeno korišćenje. To je prva čitaonica te vrste u studentskim domovima u regionu.

»»» Gradonačelnik Beograda i član Kriznog štaba Zoran Radojičić rekao je da se epidemija koja tinja „malo razbuktava“ u Beogradu i istakao da će grad pojačati kontrolu poštovanja mera. „U odnosu na utorak, kad je bilo 23, u četvrtak je bilo 43 pozitivna u Beogradu. Takođe, 15 ljudi je više hospitalizovano, što govori o tome da se epidemija koja tinja malo razbuktava“, rekao je Radojičić.

»»» Ekipe JKP „Gradska čistoća“ će 3. i 4. oktobra besplatno odnositi kabasti otpad sa beogradskih ulica. Nepotrebne kabaste stvari sugrađani mogu da ostave pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe „Čistoće“ ukloniti. Ova besplatna akcija tradicionalno se sprovodi svakog prvog vikenda u mesecu. Sugrađani koji raspolažu većim količinama otpada treba da se jave „Gradskoj čistoći“ na besplatni broj telefona 0800-000-807, kako bi ekipe preduzeća obavestili o količini otpada i lokaciji na kojoj će ga ostaviti.

»»» Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u grupnu fazu Lige Evrope, pošto su sinoć u utakmici plej-ofa savladali jermenski Ararat sa 2:1 (1:0).

»»» Izvršni odbor Evropske fudbalske unije (UEFA) doneo je danas odluku da za ovu sezonu u svim njenim takmičenjima (Liga šampiona, Liga Evrope…) dozvoli delimičan povratak navijača na stadione, i to: trećina kapaciteta i samo domaći navijači.

»»» U Beogradu je tokom noći povređeno šest osoba u šest saobraćajnih nezgoda, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

»»» Isplata penzija za septembar počinje danas, ali za najveći broj penzionera – od 10. oktobra. Više na OVOM LINKU.

»»» Događaji u Beogradu i online kulturno-zabavni sadržaji do 7. oktobra 2020. – kliknite na OVAJ LINK.

Vremenska prognoza

U Beogradu u toku dana pretežno sunčano i osetno toplije. Duvaće uglavnom slab, jugoistočni, vetar. Jutarnja temperatura će biti oko 12 °C, dok će se najviša dnevna kretati oko 26 °C.

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza

»»» Tokom radova na rekonstrukciji koje obavlja Sekretarijat za investicije, do 15. oktobra 2020, za saobraćaj će i dalje biti zatvorena Ulica cara Dušana, od Francuske do Tadeuša Košćuška, sa prohodnom Dobračinom i ulicom Kralja Petra po pravcu.

»»» Tokom radova u ulicama Jurija Gagarina i Antifašističke borbe na Novom Beograda, doći će do izmena u režimu saobraćaja javnog gradskog prevoza do 15. novembra. Više na OVOM LINKU.

»»» Tokom nastavka radova na rekonstrukciji sekundarne distributivne vodovodne i kanalizacione mreže, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda J.P. za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Stanoja Glavaša od Knez Danilove do Dalmatinske do 20. 10. 2020. godine.

»»» Tokom izvođenja radova u Ulici Nedeljka Gvozdenovića, na delu od ulica Viktora Novaka i Dušana Vukasovića, izmenjen je rad linija javnog prevoza 70, 72, 74, 75, kao i noćne linije 75N. Radovi se izvode do 18. oktobra.

»»» Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Zaplanjska, na delu od OŠ „Branislav Nušić“ do raskrsnice sa ulicom Darvinova, u Beogradu (Voždovac) doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Tokom izvođenja ovih radova doći će do potpunog zatvaranja kolovoza ulice Zaplanjska u visini TC „Stadion“ do 27. oktobra 2020, pa će vozila sa linija javnog prevoza 26 i 26N u oba smera saobraćati ulicama Kruševačka, Husova, Ljubićka, Kumodraška Darvinova, Zaplanjska i dalje redovnom trasom. Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti postojeća stajališta.

»»» Tokom izvođenja radova na izgradnji petlje „Petlovo brdo“ došlo je do promena u radu linija javnog prevoza. Na ovom linku pogledajte sve promene u saobraćaju do 12. oktobra.

»»» Tokom radova na izgradnji dela obilaznice oko Beograda, deonica Dobanovci – Bubanj potok, Sektor 4, petlja „Petlovo brdo“, koje izvodi JP „Putevi Srbije“, za saobraćaj je zatvoren Kružni put Kijevo, na deonici lokalni put Rakovica-Železnik, kod petlje „Petlovo brdo“ do 15. oktobra 2020.

»»» Tokom radova na redovnom održavanju ulice Grge Adrijanovića 3. deo koje izvodi JKP „Beograd put“ onemogućen je saobraćaj na deoci ulice ispred broja 12 do 9. oktobra 2020. godine.

»»» Tokom radova na redovnom održavanju Hopovske ulice koje izvodi JKP „Beograd put“ onemogućen je saobraćaj na deoci od ulice Bratstva i jedinstva do Ulice Drinske divizije do 11. oktobra 2020. godine.

»»» Tokom radova na redovnom održavanju Bulevara Nikole Tesle koje izvodi JKP „Beograd put“ do 4. oktobra 2020. za saobraćaj će biti zatvorene kolovozne trake i to:

  • u smeru od Bulevara Mihajla Pupina ka ul. Ušće do 27. septembra;
  • u smeru od ul. Ušće ka Bulevaru Mihajla Pupina od 30. septembra do 4. oktobra 2020.

Ukoliko putujete van Beograda…

https://youtu.be/3Wd26U0CnUI

(danubeogradu.rs)