Naslovna » BG servis » Beogradske vesti, 6. oktobar 2020.
Beogradske vesti, 6. oktobar 2020. (foto: Aleksandra Prhal): Glavna pošta
Beogradske vesti, 6. oktobar 2020. (foto: Aleksandra Prhal)

Beogradske vesti, 6. oktobar 2020.

Beogradske vesti i servisne informacije za utorak, 6. oktobar 2020. Juče najviše novozaraženih u Beogradu u poslednjih mesec dana… Danas do 22 °C.

Bez struje i bez vode

Na OVOM LINKU smo objavili sva isključenja struje i vode u Beogradu u utorak, 6. oktobra 2020.

Izmene u saobraćaju

OVDE smo objavili sve aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza tokom oktobra 2020.

Beogradske vesti, 6. oktobar 2020.

»»» Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić govorio je danas na Forumu gradonačelnika 2020. u Palati Ujedinjenih nacija u Ženevi. Panel je posvećen borbi protiv prirodnih nepogoda.

»»» Epidemiološke mere za sada neće biti pooštravane, najavile su gradske vlasti u Beogradu.

»»» Po odluci koja je prošle sedmice usvojena na sednici Skupštine grada, restorani brze hrane u stambenim zgradama mogu da rade isto kao kafići i restorani – radnim danima do ponoći, a vikendom do 1 sat posle ponoći.

»»» Svetski dan cerebralne paralize biće obeležen i ove godine u Beogradu, 6. oktobra, kada će Avalski toranj, Most na Adi, Brankov most, Skupština Srbije, Palata Albanije i fontana na Slaviji biti svetlom obojeni u zelenu boju, reprezentativnu boju obolelih od ove bolesti.

»»» U Beogradu se sinoć dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo teže povređenih, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

»»» Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da apsolutno svi moramo da branimo rezultat u borbi sa koronom, ističući da se teško može izbeći treći talas, a da oni koji ne nose masku tamo gde je propisano – čine prekršaj. Po poslednjem preseku, u Srbiji je još 51 osoba zaražena korona virusom, od toga 36 u Beogradu, a Kon navodi da je tih beogradskih 36 više od dosadašnjih 7 do 27, koliko smo uglavnom imali u proteklih mesec dana u glavnom gradu.

»»» Za vozače iz Srbije od ponedeljka 19. oktobra prestaje da važi obaveza posedovanja zelenog kartona prilikom ulaska motornim vozilom u Bosnu i Hercegovinu, saopštilo je danas Udruženje osiguravača Srbije. Isti princip, navodi Udruženje, važiće i za vozila sa tablicama Bosne i Hercegovine koja ulaze u Srbiju.

»»» JP „Putevi Srbije“ saopštilo je da će večeras, 6. oktobra od 23.00 pa do 3.00 7. oktobra biti postavljane zastavice Srbije i Maroka, na delu autoputa od mosta „Gazela“ do Aerodroma, smer ka Aerodromu. Radovi će se izvoditi u pokretu, u preticajnoj saobraćajnoj traci, i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

»»» Isplata penzija za septembar za najveći broj penzionera počeće 10. oktobra. Više na OVOM LINKU.

»»» Događaji u Beogradu i online kulturno-zabavni sadržaji do 7. oktobra 2020. – kliknite na OVAJ LINK.

Vremenska prognoza

U Beogradu danas uglavnom oblačno i svežije, povremeno sa lokalnim pljuskovima. Vetar slab i umeren. Jutarnja temperatura do 16 °C, a dnevna do 22 °C.

Ukoliko putujete van Beograda…

https://youtu.be/eZE5gZwnhRM

(danubeogradu.rs)