Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Džez za dž: Luka Ignjatović Trio – Tribute to Charlie Parker
Džez za dž: Luka Ignjatović Trio - Tribute to Charlie Parker
Džez za dž: Luka Ignjatović Trio - Tribute to Charlie Parker

Džez za dž: Luka Ignjatović Trio – Tribute to Charlie Parker

Svake godine jedan od koncerta Doma omladine Beograda, u okviru ciklusa „Džez za dž“, posveta je nekom od velikana svetske džez scene.

Program 24. oktobra od 13.00 biće posvećen stogodišnjici rođenja čuvenog američkog džez saksofoniste i kompozitora Čarlija Parkera (1920-1955)

Legendarni „Bird“, jedan od osnivača bibapa, virtuoz i neprikosnoveni improvizator, postavio je neke od ključnih temelja u džez muzici i bio uzor mnogim kolegama. U njegovu čast Luka Ignjatović Trio (Luka Ignjatović – saksofon, Milan Nikolić – kontrabas i Predrag Milutinović – bubnjevi) izvešće program specijalno pripremljen za ovu priliku.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Trio Luke Ignjatovića je bend koji izvodi džez standarde u postavi bez harmonskog instrumenta što daje članovima više individualne slobode kao i više prostora za direktniju međusobnu muzičku komunikaciju. Članovi trija, Milan Nikolić i Luka Ignjatović su kolege docenti na džez odseku Fakulteta Muzičke umetnosti, a Predrag Milutinović jedan je od najtraženijih i stilski najraznovrsnijih bubnjara na našim prostorima.

Povodom sto godina od rođenja Čarlija Parkera, trio Luke Ignjatovića će u Domu omladine izvesti jednočasovni program sačinjen od kompozicija koje je ovaj alt saksofonista, muzički vizionar i tvorac savremenog džeza komponovao i voleo da svira.

Ulaz je slobodan. (danubogradu.rs)