Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi: Nezavisne, Antebellum, Tajni vrt, Telo Hristovo, Lui Lack…
Novi filmovi: Nezavisne
Novi filmovi: Nezavisne

Novi filmovi: Nezavisne, Antebellum, Tajni vrt, Telo Hristovo, Lui Lack…

Novi filmovi u bioskopima od 8. oktobra 2020. su: Nezavisne, Antebellum, Tajni vrt, Telo Hristovo, Lui Lack, tú no tienes la culpa

Ovo je nedeljni pregled novih filmova u bioskopima. Kratki opisi i trejleri čekaju vas na portalu Dan u Beogradu, a bioskopske repertoare pogledajte na OVOM LINKU.

Nezavisne

Godine 1970. u Londonu se održalo takmičenje za Mis sveta čiji je domaćin bio američka legenda komedije Bob Houp.

U to vreme, takmičenje za Mis sveta bilo je jedno od najgledanijih – sa više od 100 miliona gledalaca. Tvrdeći da takmičenje ponižava žene, upadom na binu novoosnovani Ženski pokret za oslobođenje stekao je slavu preko noći, ometajući prenos takmičenja uživo. Kada se prenos nastavio proglašenje pobednice izazvalo je nemir.

Pobednica takmičenja nije bila favoritkinja iz Švedske nego Mis Grenade, prva crna žena koja je postala Mis sveta. Za nekoliko sati publika je postala svedok proterivanja patrijarhata sa bine, kao i menjanja zapadnog ideala lepote.

Originalni naslov i prevod na srpski: Misbehaviour / Nezavisne. Dužina trajanja filma: 106 minuta. Država i godina proizvodnje: VB / 2020. Žanr: drama. Uloge: Keira Knightley, Gugu Mbatha-Raw, Jessie Buckley, Rhys Ifans, Greg Kinnear. Rediteljka: Philippa Lowthorpe.

Antebellum

Antebellum je zastrašujući triler producenta uspešnih filmova „Get Out“ i „Us“, a revolucionarni rediitelji Džerard Buš i Kristofer Renc, poznati pod umetničkim imenom Bush + Renz, donose novi uzbudljivi stil u filmskom stvaralaštvu.

Radnja ovog misterioznog trilera, može da se slobodno da se napiše i – horora, koji okupira pažnju, prati uspešnu autorku Veroniku Henlej zarobljenu u zastrašujućoj poremećenoj stvarnosti. Veronika mora da razotkrije jezivu misteriju pre nego što bude prekasno…

Originalni naslov: Antebellum. Dužina trajanja filma: 105 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2020. Žanr: triler / horor. Uloge: Janelle Monáe, Eric Lange, Jena Malone. Reditelji: Gerard Bush, Christopher Renz.

Tajni vrt

Devetogodišnjakinji Meri Lenoks u epidemiji kolere u Indiji umiru oba roditelja. Ostaje sama i zaboravljena u njihovoj kolonijalnoj vili. Kad je naposletku pronađu britanski susedi i vojnici, ispostavi se da se za suvonjavu, razmaženu i mrzovoljnu Meri niko ne želi da brine, pa je ubrzo pošalju na brod za Englesku. Dolazi kod najbližeg rođaka kog Meri nikada nije upoznala – gospodina Krejvna.

Budući da ga u Engleskoj sve podseća na smrt voljene žene, gospodin Krejvn najčešće nije u zemlji već putuje svetom pa Meri tako ostaje sasvim sama na njegovom zabačenom i turobnom imanju na severu Engleske.

Ipak jednoga dana Meri u vrtnom zidu otkriva zaključana vrata obrasla bršljanom. Događaji će da uslede, potpuno će joj promenili život.

Originalni naslov i prevod na srpski: The Secret Garden / Tajni vrt. Dužina trajanja filma: 99 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2020. Žanr: porodična avantura, fantastika. Uloge: Dixie Egerickx, Colin Firth, Julie Walters. Reditelj: Marc Munden.

Telo Hristovo

Nominovan za Oskara za najbolji film na stranom jeziku i dobitnik više od 30 nagrada na festivalima širom sveta, samo u Poljskoj ga je videlo oko 1.400.000 gledalaca, „Telo Hristovo“ je uzbudljiv i provokativan film u kome, kako kritičari kažu, celu priču iznosi glavni junak, mladi Danijel čija je sjajna gluma postala zaštitini znak ovog filma.

Ovo je priča o dvadesetogodišnjaku koji doživljava duhovnu transformaciju u pritvoru za mlade. Zločin koji je počinio sprečava ga da pristupi formalnom izučavanju hrišćanstva.

Međutim, Danijel ne odustaje od svog sna i odlazi u mali grad da oproba sreću u onome što zaista voli. „Telo Hristovo“ je u osnovi emotivna priča bazirana na istinitom događaju koja je ujedno i inteligentan, često i ironičan odgovor na poziciju crkve i religije u savremenom evropskom društvu.

Originalni naslov i prevod na srpski: Boze Cialo / Telo Hristovo. Dužina trajanja filma: 115 minuta. Države i godina proizvodnje: Poljska, Francuska / 2019. Žanr: drama. Uloge: Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna, Eliza Rycembel, Tomasz Zietek. Reditelj: Jan Komasa.

Lui Lack, tú no tienes la culpa

Čovek zarobljen u vremenu svoje najveće traume, odrasta potiskujući je da bi izbegao osude; misleći da je sve njegova krivica.

Godine rada kao psihoterapeut pomoći će mu da reši rebus zajedno sa svojim klijentima.

Originalni naslov: Lui Lack, tú no tienes la culpa. Dužina trajanja filma: 29 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2020. Žanr: drama. Uloge: Stefan M. Mladenović, Rocío Cortizo. Reditelj: Stefan M. Mladenović.

(danubeogradu.rs)