Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Novogodišnji vašari u Beču 2020.
Novogodišnji vašari u Beču 2020. (foto: © WienTourismus/Christian Stemper)
Novogodišnji vašari u Beču 2020. (foto: © WienTourismus/Christian Stemper)

Novogodišnji vašari u Beču 2020.

Novogodišnji vašari u Beču će biti održani tokom novembra i decembra, odlučio je Grad Beč, uprkos epidemiološkoj situaciji u vezi sa virusom korona.

Tako će biti organizovano 18 novogodišnjih vašara sa 852 štanda uz uvođenje strogih preventivnih mera. Organizatori vašara su u saradnji sa profesorima sa Instituta za javno zdravlje Medicinskog univerziteta razradili sveobuhvatni koncept prevencije širenja zaraze i biće odgovorni za sprovođenje svih mera.

Nošenje maski će biti obavezno za posetioce i vlasnike štandova kao i održavanje neophodne fizičke udaljenosti.

Broj štandova će ove godine biti smanjen da bi se obezbedilo dovoljno prostora za posetioce, pa će ih biti 178 manje u odnosu na prethodnu godinu. Organizatori vašara su obavezni da obezbede dodatne zaposlene koji će ukazivati posetiocima na propisane mere. Neophodna količina sredstava za dezinfekciju biće dostupna na svim vašarima. Kao i prethodnih godina biće kontrolisana higijena gastronomskih štandova i zdravstvena ispravnost hrane.

Bečki novogodišnji vašari su deo tradicije koja traje vekovima i za mnoge ljude predstavljaju deo „bečke kulture“.

Cilj održavanja vašara nije samo prilika da se ljudima, uprkos merama i ograničenjima, ponudi deo „normalnog života“ u vreme Božića, nego i mogućnost da se tokom zime slobodno vreme provodi na otvorenom. Prvi vašari će biti otvoreni za posetioce 12. novembra 2020. godine. (EuroComm)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.