Naslovna » BG svaštara » Promocije » Playstation 5 ili Xbox? Ovaj poklon rešava sve dileme
Playstation 5 ili Xbox? Ovaj poklon rešava sve dileme
Playstation 5 ili Xbox? Ovaj poklon rešava sve dileme

Playstation 5 ili Xbox? Ovaj poklon rešava sve dileme

Godina 2020. ipak će po nečemu biti zapamćena po lepom, jer ceo gejmerski svet sa čeka sredinu novembra i konzole Playstation 5 i Xbox Series X.

Mnogo se već zna o obema, sada da vidimo ko će biti šampion.

Ovaj tekst će otkloniti sve sumnje i pružiti vam pet argumenata posle kojih više nećete imati dileme za koju konzolu da se odlučite – i sami ćete se uveriti zašto je Playstation 5 doslovno viša dimenzija zabave.

1. VR tehnologija biće jedino na Playstation 5

Još ranije ove godine, kompanija Sony najavila je da će Playstation 5 konzola biti kompatibilna za tehnologiju virtuelne realnosti. Microsoft i njen brend Xbox nema u planu ovu opciju, što je samo po sebi dovoljan argument koja konzola je i dalje broj jedan.

2. Pristupačna cena PS5

Možda i najvažnije – svoj primerak moći ćeš da nabaviš ultra brzo, iste nedelje kada Sony Plastation 5 stigne na naše tržište, i to po ultra povoljnoj ceni – znatno nižoj od najavljenih 499 evra.Promo

O čemu je reč? Neka to za sad ostane iznenađnje, jedino što možemo da ti otkrijemo je da budeš uz kladionicu Meridian – zaprati je na društvenim mrežama (Facebook, Instagram i Twitter), jer uskoro ćeš saznati šta to Meridian sprema svojim igračima.

Do tada, jedan poklon možeš preuzeti odmah sada – KLIKOM OVDE čeka te 1.000 DINARA za online i uživo klađenje, i to – BEZ USLOVA.

3. Do sad neviđeni džojstici imaju print screen funkciju, a prenose čak i neravnine na putu

Sony 5 imaće DualSense pad sistem džojstika, koji će obezbediti do sad neviđeni nivo informacija iz igrice tipa neravnine na putu, pogotke u FPS igricama, a stari dobri L2 i R2 imaće takozvane adaptivne trigere koji simuliraju tenziju ili na primer zatezanje luka prilikom izbacivanja strele. ugrađenim mikrofonom, opcijama za čet u toku igre i novu verziju Share dugmeta koje donosi Print Screen funckiju na konzoli.

4. PS 5 će imati brži procesor kod najzahtevnijih igricaDuB - vinjeta: 18+

Po najavama, oba proizvođača imaće slične procesore. Xbox konzola dolazi sa osmojezgarnim procesorom koji radi na 3,8 GHz, dok će Sony imati procesor od 3.5 Ghz. Međutim, procesor na konzoli PS5 imaće sposobnost da radi na većim frekvencijama i povećava brzine CPU a i GPU a kada je to potrebno, što kod Xbox konzole neće biti moguće.

5. Tempest 3D Audio – zvuk je takav da ste bukvalno u igrici

Playstation 5 je razvio sopstvenu 3D audio tehnologiju – do sad neviđeni zvučni sistem Tempest, gejmerski ekvivalent 360 Reality Audio sistema kompanije Sony. Već uz pomoć najskromnijih slušalica, na novoj konzoli moći ćete da bukvalno „osetite“ zvuk i budete deo igrice. Parametar po kome Xbox nije ni blizu.

10 komentari

  1. Bonusi ,iznenadjenja ,pokloni , šta sve Meridian nudi ovo nema nigde

  2. Najbolji bonusi i promocije samo u Meridianu

  3. Naravno da je ps4 bolji nema bolje gonzole na svetu

  4. Kad bi meni dali ps4 ne bi godinu dana izlazio iz kuce

  5. Ovako nesto ima samo u Meridianu.. Zato i jesam njihov igrac.

  6. Kakva luda masina, nadam se da ce biti glavna magrada na nekom takmicenju u meridianu

  7. Sta li nam to Meridian sprema sa ovom zverkom

  8. Odavno pratim Meridian na svim društvenim mrežama i sa nestrpljenjem isčekujem da saznam o kakvom iznenadjenju je reč.

  9. Odusevljena sam svim iznenadjenjima koje Meridian postavlja na drustvene mreze i na svom portalu koga vec dugo pratim….sigurna sam da nam sprema jos mnogo iznenadjenja,jedva cekam ovo novo najavljeno….

  10. Mogli bi ovi iz Meridiana da saopšte o kakvom iznenađenju je reč a ne da nas drže u isčekivanju!