Naslovna » BG servis » Vikend u Beogradu, 24. i 25. oktobar 2020.
Vikend u Beogradu: Skadarlija (foto: Aleksandra Prhal)
Vikend u Beogradu: Skadarlija (foto: Aleksandra Prhal)

Vikend u Beogradu, 24. i 25. oktobar 2020.

Ovo će biti pravi jesenji oktobarski vikend u Beogradu: hladnije, oblačno, kiša; 24. i 25. oktobra 2020: sportski događaji, Karavan zimnice, festivali…

Dobrovoljno davanje krvi

Sve akcije dobrovoljnog davanja krvi tokom radne nedelje i vikendom u Beogradu i celoj Srbiji objavljujemo na OVOM LINKU.

Bez struje i bez vode

Na OVOM LINKU smo objavili sva isključenja struje i vode u Beogradu u subotu, 24. oktobra, a OVDE u nedelju, 25. oktobra.

Izmene u saobraćaju

OVDE smo objavili sve aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza tokom oktobra 2020.

Vikend u Beogradu – vesti

»»» Događaje u Beogradu i online programe najavili smo na OVOM LINKU.

»»» Beograd je danas (25. oktobar 2020) treći najzagađeniji grad na svetu, posle indijskog Delhija i pakistanskog Lahora. U Srbiji, u crvenoj zoni nalaze se i Kosjerić, Užice i Novi Pazar, po podacima sajta „AirVisual“.

»»» Ekipe beogradske Hitne pomoći tokom noći između subote i nedelje imale su 103 intervencije, od čega je 18 bilo na javnom mestu.

»»» U nedelju, 25. oktobra 2020, počeće ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA kada se kazaljke na satu pomeraju jedan sat unazad, sa tri časa na dva.

»»» Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić sazvao je prvu sednicu drugog redovnog zasedanja parlamenta u 2020. godini za subotu, 24. oktobar od 10.00. Na dnevnom redu biće Predlog zakona o ministarstvima. Ovim predlogom zakona predviđeno je da Vlada Srbije ima 21 ministarstvo, među kojima su i tri nova. Reč je o Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju, Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, kao i Ministarstvu za brigu o selu.

»»» U ponedeljak će biti potpisana Povelja o bratimljenju između Beograda i Banja Luke.

»»» Noćas su vandali oskrnavili Damad Ali-pašino turbe na Kalemegdanu a gradske vlasti najavile su da će podneti krivičnu prijavu protiv NN lica Osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Zavod za zaštitu spomenika ukloniće ove grafite u najkraćem roku.

»»» Najmoderniji bioskop u regionu Cineplexx Galerija Belgrade će od 30. oktobra do 5. novembra organizovati smotru „Dani srpskog klasičnog filma“, u okviru koje će biti prikazana najveća ostvarenja domaće kinematografije u restauriranim verzijama. Upravo 30. oktobra najveći tržni centar u regionu, Galerija Belgrade, biće otvoren. Više pročitajte OVDE.

»»» Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković izjavio je danas da je tokom prethodne noći u prvom zajedničkom inspekcijskom nadzoru kontrolisano 40 objekata u Beogradu i podneto 15 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka. Po njegovim rečima, najčešći prekršaji su u ugostiteljskim objektima, a najviše u noćnim klubovima.

»»» Zbog kršenja propisa kojima je predviđeno obavezno nošenje maski i skraćeno radno vreme ugostiteljslih objekata, Prekršajnom sudu u Beogradu podnet je ukupno 101 predmet, ali oni još nisu rešeni, jer su u sud stigli tek ovog meseca. Slučajevi kršenja se tiču nepoštovanja Uredbe o vanrednoj situaciji u Beogradu i svi su počinjeni u julu ove godine, ali su predmeti stigli u sud tek ovog meseca, precizirala je za Tanjug predsednica Prekršajnog suda u Beogradu Olivera Ristanović

»»» U privremenoj kovid bolnici Arena još nema pacijenata, a primiće prve bolesnike kada popunjenost kapaciteta u kliničko-bolničkim centrima „Bežanijska kosa“ i „Dragiša Mišović“ pređe 60 odsto, kaže državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić.

Vremenska prognoza za 24. i 25. septembar 2020.

U subotu, jutro prohladno oko 10 stepeni, a od sredine dana povremeno kiša. Maksimalna temperatura do 19 stepeni.

U nedelju će biti takođe hladnije, mestimično sa kišom. Prestanak padavina se očekuje uveče i tokom noći, a najviša temperatura biće 14 stepeni.

Od ponedeljka – ujutru i pre podne razvedravanje, posle podne pretežno sunčano i toplije. Vetar slab i umeren južni. Najniža temperatura od 7 do 11, a najviša od 18 do 21 stepen.

Ukoliko putujete van Beograda…

https://youtu.be/wyjfubzNquc

https://youtu.be/ZnXD8Yvox1w

COVID-19 u Srbiji – statistika

Zvanični podaci do 24. oktobra 2020. u 15.00:

  • ukupan broj registrovanih slučajeva: 38.872;
  • broj smrtnih slučajeva: 789;
  • procenat smrtnosti: 2,03%;
  • broj testiranih osoba: 1.278.277;
  • broj testiranih osoba u poslednja 24 sata: 6.822;
  • broj potvrđenih slučajeva u poslednja 24 sata: 757;
  • broj preminulih osoba u poslednja 24 sata: 3;
  • broj hospitalizovnih osoba: 616;
  • broj osoba na respiratorima: 23.

Kontakt centar za sve informacije o COVID-19: 19819.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.