Naslovna » Izlasci » Festivali » 16. Kids Fest: Šarenoliki program u bioskopima i online
16. Kids Fest: Šarenoliki program u bioskopima i online (foto: MCF)
16. Kids Fest: Šarenoliki program u bioskopima i online (foto: MCF)

16. Kids Fest: Šarenoliki program u bioskopima i online

Tradicionalni dečiji filmski festival Kids Fest održaće se šesnaestu godinu zaredom. Biće prikazani igrani i animirani filmovi za decu i mlade.

Tokom celog decembra najmlađi ljubitelji sedme umetnosti širom Srbije moći će da pogledaju petnaestak najnovijih filmova, sinhronizovanih i prevedenih na srpski jezik, a program je sačinjen od ostvarenja nastalih u studijima sa svih strana sveta, približavajući nam kreativost i umetnost brojnih filmskih stvaralaca i upoznajući nas sa različitim svetskim kinematografijama.

U okviru tradicionalnog dečijeg festivala biće organizovan Kids Fest Filmski matine, tokom kojeg će se, u pojedinim bioskopima, projekcije održavati u prepodnevnim časovima.

Kids Fest na platformi Moj OFF

Ovogodišnji novitet festivala je mogućnost gledanja filmova i online putem, te će deo 16. Kids Fest programa biti emitovan i u online bioskopu Moj OFF, na adresi mojoff.net, koja je predhodnih meseci bila „domaćin“ nekoliko značajnih festivala (Festival francuskog filma, Dunav Film Fest, LIFFE i drugi).

U okviru segmenta „Kids Fest predstavlja“ posetioci virutelne „dvorane“ Moj OFF moći će iz udobnosti svog doma da gledaju uzbudljiva i duhovita ostvarenja.DuB - vinjeta: Online program

Kids Fest je dečiji, umetnički festival filma, koncipiran po ugledu na slične manifestacije u svetu, a jedinstven na ovim prostorima. Filmski program čine ostvarenja sa svetskih festivala, priče o neobičnim prijateljstvima, uzbudljive avanture, dokumentarni filmovi o prirodi, kao i animirani 3D filmovi velikih svetskih studija.

Organizator festivala je MCF.

Više informacija o programu biće objavljeno na sajtu www.kids-fest.com. (danubeogradu.rs)