Naslovna » Izlasci » Festivali » 16. Slobodna zona na bis u Dvorani KCB i online
16. Slobodna zona na bis: Undine
16. Slobodna zona na bis: Undine

16. Slobodna zona na bis u Dvorani KCB i online

Već tradicionalno, 16. Slobodna zona na bis biće održana u sredu, 11. novembra 2020. u Dvorani Kulturnog centra Beograda i online.

Filmski hitovi koji izazvali najviše interesovanja i ponovo će biti prikazani su „Insajder„, „Gagarin“ i „Epicentro„.

Publika će imati priliku da uživa još jedan dan i u festivalskim ostvarenjima na KinoKauch platformi. Tri filma koja će biti reprizirana na novoj platformi su „Razlog zbog kog skačem je…„, „Undine“ i „Jalda, noć za oproštaj„.

16. Slobodna zona na bis u bioskopu

Film „Insajder“ koji će biti prikazan u 17.00 u DKC-u donosi priču o Serđu, čileanskom špijunu. Tačnije rečeno, takozvanom specijalnom špijunu – insajderu! Izabran je preko oglasa u kome se izričito zahtevalo da kandidati imaju više od 80 godina, da nemaju problem sa moralnim dilemama i da imaju dobro pamćenje.

Šesnaestogodišnji Jurij čitav svoj život živi u kulama Gagarina, ogromnom stambenom projektu od crvene cigle na periferiji Pariza. S visine svog stana sanja da postane astronaut. Ali, kada procure planovi za rušenje doma njegove zajednice, Jurij se pridružuje otporu. Sa svojim prijateljima Dianom i Husamom započinje misiju da spasi Gagarin, pretvarajući imanje u svoj „zvezdani brod“, pre nego što zauvek nestane u svemiru. „Gagarin“ će biti prikazan od 19.00.

Od svetski poznatog filmskog stvaraoca Huberta Saupera, režisera pobedničkog filma „Dolazimo kao prijatelji“ na Sandens festivalu i tvorca filma „Darvinov košmar“ nominovanog za Oskara, dolazi „Epicentro„, imerzivan i metaforičan portret postkolonijalne „utopijske“ Kube, gde se još oseća eksplozija američkog broda Mejn iz 1898. godine. Film će biti prikazan od 21.00.

16. Slobodna zona na bis online

Baziran na bestseleru Naokija Higašide, „Razlog zbog kog skačem je…“ je fantastičan dokumentarac koji nas uvodi u svet autizma na najneverovatniji i duboko emotivan način.

Jalda, noć za oproštaj“ je film koji je snimljen na osnovu istinitih priča u kojima TV studio služi kao sudnica i mesto za pravdu.

Junakinja filma „Undine„, koju igra mlada zvezda evropskog filma Pola Bir, istoričarka je koja radi kao kustoskinja u jednom od muzeja u Berlinu. Sasvim slučajno upoznaje Kristofa, ronioca koji radi na podvodnim istraživanjima. Zaljubljuje se u njega i čini se da novi život za nju tek počinje. Pola Bir je osvojila Srebrnog medveda na Berlinalu 2020. godine za najbolju žensku ulogu.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.