Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Film „Vikend sa ćaletom“ za samo nedelju dana – 20.000 gledalaca
Film "Vikend sa ćaletom" za samo nedelju dana - 20.000 gledalaca
Film "Vikend sa ćaletom" za samo nedelju dana - 20.000 gledalaca

Film „Vikend sa ćaletom“ za samo nedelju dana – 20.000 gledalaca

Domaći film reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića „Vikend sa ćaletom“ već u prvoj nedelji prikazivanja primamio je veliki broj ljubitelja sedme umetnosti.

Uz sve preporučene mere predostrožnosti bioskopska publika gleda dobre domaće filmove okrećući se velikom platnu i sigurnom ambijentu.

Bioskopski domaći hit „Vikend sa ćaletom“ reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića ostvario je u prvoj nedelji prikazivanja sjajnu gledanost od 20.000 posetilaca.

Tužna komedija sa Nenadom Jezdićem, Banetom Vidakovićem i mladim glumcem Vasom Vranešom u glavnim ulogama našla se na repertoaru domaćih bioskopa protekle nedelje, 29. oktobra, kada je premijerno prikazan u prestoničkim bioskopima, a potom i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu, Podgorici i u ostalim gradovima širom Srbije, Crne Gore, Republike Srpske odžavajući time nadu da i u teškim okolnostima, uz sve preporučene mere predostrožnosti, kulturna delatnost i filmska industrija i dalje opstaju i ne klonu.

Film o susretu oca i sina, sredovečnog beogradskog kriminalca Kašike i jedanaestogodišnjeg lepo vaspitanog momka Ogija, koji za samo jedan vikend pokušavaju da nadomeste sve ono propušteno, iznedrio je i pregršt upečatljivih replika, koje je najčešće izgovarao glavni lik: „U životu ili jašeš ili te drugi jašu“,“Hoće klavir da te brani sutra kad te neko napadne na ulici“,“Prvo ćeš da naučiš da se biješ pa ćeš onda da sviraš klavir“.

Vikend sa ćaletom: Život ne može da se vrati unazad

O svojoj ulozi i aktuelnom filmu glumac Nenad Jezdić ističe: „Bilo mi je jasno od prvog susreta sa scenarijem, da nikada nisam imao ovakvu ulogu u karijeri, da nisam bio deo luđeg i raskošnijeg filma“.

Tvorac uspešnih filmova „Kad porastem biću Kengur“, „Sedam i po“, „Čekaj me ja sigurno neću doći“, „Smrt čoveka na Balkanu“, „Smrdljiva bajka“ – reditelj i scenarista Miroslav Momčilović – doneo je pred bioskopsko platno još jednu komičnu priču, namenjenu različitim uzrastima i širokoj publici:

„Želim da pokažem odnos njih dvojice: sina, koji se tek sprema da zakorači u svet, i oca, koji je na zalasku, u rezimiranju, turbulentog, naizgled luksuznog, a u osnovi turobnog, mučnog i u dobroj meri promašenog života. Ali, niti on može da vrati život unazad, niti dečak može da ima drugog oca. To je taj otac i to je taj život, jedan jedini“, istakao je reditelj.

U ulogama su se našla i druga istaknuta imena domaćeg glumišta: Miodrag Miki Krstović, Anja Alač, Boris Milivojević, Katarina Radivojević, Svetlana Ceca Bojković, Srna Lango, Ana Radović, Marko Gvero, Bojan Lazarov, Zoran Vukajlović i Miljan Davidović.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.