Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Građani mogu da daju predloge za budžet Grada Beograda
Građani mogu da daju predloge za budžet Grada Beograda (foto: Milan Miljević / radovi u Cara Dušana)
Građani mogu da daju predloge za budžet Grada Beograda (foto: Milan Miljević / radovi u Cara Dušana)

Građani mogu da daju predloge za budžet Grada Beograda

Građani će od 14. do 28. novembra 2020. moći da daju svoje predloge za budžet Grada Beograda, najavile su gradske vlasti.

Beograd je prva lokalna samouprava u Srbiji koja je nacrt budžeta stavila na glasanje građanima, koji se nalazi na sajtu Skupštine grada, pa će građanke i građani Beograda moći da glasaju i daju svoje predloge vezane za budžet Grada.

Budžet Grada Beograda za sledeću godinu iznosi milijardu i 65 miliona evra.

Gradske vlasti najavljuju da će razmotriti sve predloge i da će svi dobiti odgovor.

Da li će to biti novi parkovi, vrtići ili škole, domovi zdravlja, dečija igrališta ili nešto drugo, biće javno objavljeno, kao i podaci koliko su građani uticali na budžet svojim predlozima. Neki predlozi će biti odmah u budžetu, a neki će biti stavljeni u plan za projektovanje kako bi se realizovali u budućnosti.

Budžet Grada Beograda: metro, obilaznica oko grada, autobusi na gas…

Gradske vlasti najavile su da će zahvaljujući ovom budžetu početi izgradnja metroa, započeće proširenje BG voza prema Surčinu i Obrenovcu, završiće se obilaznica oko Beograda, biće kupljeno novih 110 autobusa na gas, a izgradiće se i 11 novih vrtića…

Radi se i na izgradnji podzemnih garaža, a u planu je izgradnja fabrike otpadnih voda u Velikom selu, izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava i u Jajincima i – linijski park.

Gradske vlasti pominju i uređenje Keja oslobođenja, ambulantu u Ugrinovcima, pešački most Lido-Kej, dom zdravlja u Borči, „razgovara se sa nadležnim ministrom o rekonstrukciji Zrenjaninskog puta“; u planu su i rekonstrukcije ulica po gradu i drugo. (Beoinfo)

Jedan komentar

  1. Kako da damo predlog, kome treba da se obratimo- adresa organa kome treba da uputimo predloge.
    Hvala