Naslovna » BG servis » Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – decembar 2020.
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza (foto: Nenad Mandić)
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza (foto: Nenad Mandić)

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – decembar 2020.

Tokom radova na održavanju ulica kao i zbog drugih razloga tokom decembra 2020. biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Do kraja meseca, na ovoj strani, unosićemo nove izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Bratstva i jedinstva, Save Mrkalja i Milana Toplice…

Tokom radova na rekonstrukciji sekundarne vodovodne mreže i izgradnji kišne kanalizacije, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorene ulice Milana Toplice, Save Mrkalja i Bratstva i jedinstva, od 28. 12. do 31. 12. 2020.

Od 1. do 25. 1. 2021. za saobraćaj će biti zatvorena ulica Save Mrkalja na deonici od Milana Toplice do Bratstva i jedinstva, i Bratstva i jedinstva od ulice Save Mrkalja do ulice Valjevskog odreda, a od 26. do 31. 1. 2021. raskrsnica ulica Valjevskog odreda i Bratstva i jedinstva.

Doći će do izmena trasa na linijama 96 i 86. Autobusi će prolaziti ulicama Valjevskog odreda i Ivana Milutinovića do Zrenjaninskog puta, pa onda redovnim trasama. Linije 95 i 105L saobraćaće redovnom trasom.

Save Maškovića…

Tokom radova na izgradnji saobraćajnice Borska – petlja „Lasta“, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, doći će do izmena u režimu saobraćaja u ulici Save Maškovića, od 25. 12. 2020. do 15. 2. 2021. U periodu izvođenja radova biće zatvoren trotoar sa parne strane i sužen kolovoz u ulici Save Maškovića.

Ilije Garašanina…

Tokom radova na demontaži krana u Ulici Ilije Garašanina kod broja 16, biće zatvorena Ilije Garašnina na deonici od Majora Ilića do broja 16, 26. i 27. decembra 2020. godine.

Kondina…

Tokom radova na na rekonstrukciji vodovodne mreže u delu Kondine ulice, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorena Kondina ulica, na deonici od Majke Jevrosime do Kondine broj 22, od 23. 12. 2020. do 6. 1. 2021.

Izmene na minibus ekspres linijama…

Na osnovu zahteva prevoznika, usled smanjenog broja putnika biće izmenjen rad minibus ekspres linija tokom nastupajućih praznika.

Prevoz na linijama E1 i E6 neće se obavljati od 1. do 3. januara 2021. godine, 4. januara navedene linije nastavljaju da rade po važećim redovima vožnje.

Prevoz na linijama E2 i E9 neće se obavljati od 1. do 10. januara, a 11. januara navedene linije nastavljaju da rade po važećim redovima vožnje.

Nova linija JGP – 60L…

Pojedini polasci linije 60 saobraćaće od ponedeljka, 28. decembra, izmenjenom trasom pored Muzeja savremene umetnosti i nosiće oznaku 60L.

Da bi se obezbedila bolja povezanost Muzeja savremene umetnosti sa ostalim linijama javnog prevoza i na taj način olakšao dolazak zaposlenih na posao, a ujedno i zainteresovanim posetiocima omogućio bolji pristup ovoj ustanovi, promenjena je trasa polazaka sa linije 60 u periodu od 12.00 do 14.30, kao i od 17.00 do 20.00, koji će pod oznakom 60L prolaziti pored Muzeja, gde će imati i stajalište u oba smera kretanja.

Trasa nove linije, u smeru prema terminusu „Novi Beograd (Toplana)“ je sledeća: Zeleni venac – Jug Bogdanova – Pop Lukina – Brankov most – Bulevar Nikole Tesle – Ušće (pored Muzeja savremene umetnosti) – Ušće (ispod Brankovog mosta) – Sajmište (kružni tok) – Staro sajmište – Zemunski put – Brodarska – Savski nasip – Jurija Gagarina – Milentija Popovića – Milutina Milankovića – Antifašističke borbe – Savski nasip – Novi Beograd (Toplana).

U smeru prema terminusu „Zeleni venac“ trasa je sledeća: Novi Beograd /Toplana/ – Savski nasip – Jurija Gagarina – Savski nasip – Zemunski put – Brodarska – Staro sajmište – Sajmište (levo prema Ulici Ušće ispod Brankovog mosta) – Ušće (pored Muzeja savremene umetnosti) – Ušće (pored Parka prijateljstva) – Bulevar Nikole Tesle – Brankov most – Brankova – Zeleni venac.

JGP: veći broj vozila u špicu…

U skladu sa zaključkom Gradskog štaba za vanredne situacije, a imajući u vidu mere koje je predložio Krizni štab, Sekretarijat za javni prevoz će od utorka, 22. decembra, obezbediti veći broj vozila u špicu, dok će broj polazaka posle 20.30 biti smanjen, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

U saopštenju se navodi da će od 17.00 do 20.00 biti uključeno dodatnih 236 vozila na linijama javnog gradskog prevoza produženjem rada vozila koja inače obavljaju prevoz samo u špicevima, a od 20.30 na snazi će biti redukcija polazaka.

Na linijama javnog prigradskog i lokalnog prevoza putnika biće primenjeni redovi vožnje prilagođeni školskom raspustu. Putnici, kao i do sada, redove vožnje za svaku liniju mogu videti na sajtu Sekretarijata za javni prevoz www.bgprevoz.rs.

Sekretarijat apeluje na korisnike javnog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda da poštuju obavezu nošenja zaštitnih maski u vozilima i na stajalištima gde se nalazi veći broj ljudi.

Okretnica Zemun (Bačka)…

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji okretnice Zemun (Bačka), promenjene su trase linija JGP-a br. 18 i 83, pa će vozila sa ovih linijlja saobraćati na sledeći način:

 • linija 18 – Ugrinovačka, Banatska, Cara Dušana, Filipa Višnjića, Rada Končara i dalje redovno;
 • linija 83 – Ugrinovačka, Banatska, Cara Dušana i dalje redovno.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti postojeća stajališta, ali privremeno se ukidaju stajališta terminus „Zemun-Bačka“, „Zadrugarska“, „Filipa Višnjića“ i „Ugrinovačka“. Radovi bi trebalo da budu gotovi do 27. decembra 2020.

Okretnica „Pančevački most“…

Sekretarijat za javni prevoz naveo je da se zbog rekonstrukcije okretnice „Pančevački most /Železnička stanica/“ od 19. do 27. decembra linije 33, 37, 48, 58 i 96, koje su do sada završavale na tom terminusu, privremeno prebacuju na kružnu raskrsnicu kod Železničke stanice „Dunav“.

Privremena trasa ovih linija će biti sledeća:

 • linije 33 i 48, smer ka Kumodražu, odnosno Miljakovcu 3: dolazno/polazno stajalište „Železnička stanica Dunav“ u Ulici Jovana Avakumovića ispred zgrade MUP-a – Jovana Avakumovića – Bulevar despota Stefana – Dragoslava Srejovića – Mitropolita Petra i dalje redovnom trasom, a u smeru ka Železničkoj stanici „Dunav“: Mitropolita Petra – Dragoslava Srejovića – Bulevar despota Stefana – Cvijićeva – Poenkareova – Jovana Avakumovića – dolazno/polazno stajalište „Železnička stanica Dunav“;
 • linija 37, smer ka terminusu „Kneževac“: dolazno/polazno stajalište „Železnička stanica Dunav“ ispred zgrade Železnička stanica „Dunav“ – Poenkareova i dalje redovnom trasom, a u smeru ka Železničkoj stanici „Dunav“: Poenkareova – Jovana Avakumovića – kružni tok – Poenkareova – dolazno/polazno stajalište „Železnička stanica Dunav“;
 • linija 58, smer ka Železničkoj stanici „Dunav“: Bulevar despota Stefana – Cvijićeva – Poenkareova – Jovana Avakumovića – dolazno/polazno stajalište „Železnička stanica Dunav“ (koje korista linija 44), a u smeru ka terminusu „Novi Železnik“: dolazno/polazno stajalište „Železnička stanica Dunav“ (koje koristi linija 44) – Jovana Avakumovića – Bulevar despota Stefana i dalje redovnom trasom;
 • linija 96, smer ka terminusu „Borča 3“: dolazno/polazno stajalište „Železnička stanica Dunav“ u Ulici Jovana Avakumovića ispred zgrade MUP-a – Jovana Avakumovića – Bulevar despota Stefana i dalje redovnom trasom, a u smeru ka Železničkoj stanici „Dunav“: Pančevački most – Bulevar despota Stefana – Cvijićeva – Poenkareova – Jovana Avakumovića – dolazno/polazno stajalište „Železnička stanica Dunav“ u Ulici Jovana Avakumovića ispred zgrade MUP-a.

Grčića Milenka…

Tokom radova na izgradnji kanalizacione mreže, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, od 16. do 27. 12. 2020. za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Grčića Milenka, na deonici od Pašmanske ulice do Belimarkovićeve ulice.

Šumatovačka…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, za saobraćaj će biti zatvorena Šumatovačka ulica, na deonici od Jadranske do Đerdapske ulice, od 19. 12. 2020. do 1. 1. 2021. godine.

Ibarska magistrala…

Tokom izvođenja radova na izgradnji dela obilaznice oko Beograda, deonica autoputa E-70 i E-75, Dobanovci – Bubanj potok, sektor 4, petlja „Petlovo brdo“, koje izvodi JP „Putevi Srbije“, od 14. 12. 2020. do 15. 4. 2021, po fazama, biće izmenjen režim saobraćaja i zatvorena za saobraćaj Ibarska magistrala:

 • u zoni semaforisane raskrsnice na Ibarskoj magistrali,
 • u zoni petlje „Orlovača“,
 • na ulazno/izlaznoj rampi na petlji „Petlovo brdo“,
 • na Kružnom putu (putu Rakovica-Železnik) i
 • na izlaznoj rampi za Ostružnicu.

Redukcije polazaka linija JGP…

Od 5. decembra 2020. uvode se nove redukcije polazaka linija JGP u skladu sa novim merama bezbednosti. Više na OVOM LINKU.

Dečanska i Makedonska…

Na raskrsnici ulica Dečanske i Makedonske drugog vikenda decembra biće uspostavljen novi režim saobraćaja koji će pešacima omogućiti da raskrsnicu, osim na način na koji su to do sada činili, pređu i dijagonalno. Uz istovremeno crveno svetlo za sav motorni saobraćaj, pešaci će uz povećanu bezbednost raskrsnicu prelaziti u bilo kom pravcu i svoje kretanje nastavljati prema željenom odredištu.

Novi pešački prelaz na uglu Dečanske i Makedonske

Linije E2 i E9…

Uvođenjem novih mera Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Beograda, u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19, smanjen je broj putnika na minibus ekspres linijama E2 (Petlovo brdo – Trg republike) i E9 (Kumodraž – Studentski trg), saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz. Doneta je odluka o redukciji broja polazaka na navedenim linijama, koja stupa na snagu od 4. decembra. Redove vožnje putnici mogu videti na sajtu Sekretarijata za javni prevoz: www.bgprevoz.rs.

Maršala Tita i linija 311, Leštane…

Za vreme rekonstrukcije vodovodne mreže u Ulici maršala Tita u naselju Leštane u Grockoj, od 16. decembra do 10. aprila 2021. doći će do promena u radu linije javnog prevoza 311.

Radovi se izvode na levoj strani kolovoza Ulice maršala Tita, na delu od zone raskrsnice ove ulice i Zabranske do zone raskrsnica Maršala Tita i Save Kovačevića, pri čemu slobodna širina kolovoza neće biti dovoljna za kretanje vozila javnog prevoza.

Tokom radova, vozila na liniji 311 (Ustanička – Leštane /Ravan/) će saobraćati sledećom trasom u smeru ka terminusu „Leštane (Ravan)“: Smederevski put – Kružni put – Ravan i dalje redovno do terminusa „Leštane (Ravan)“. U smer ka terminusu „Ustanička“ vozila će ići trasom: „Leštane (Ravan)“ – Ravan – centar naselja Leštane, gde će vršiti promenu smera kretanja kao i vozila na liniji 306 (Ravan – Kružni put – Smederevski put), i dalje redovnom trasom. Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog linijskog prevoza putnika.

Radovi na petlji „Petlovo brdo“…

Radovi na petlji „Petlovo brdo“ obavljaće se od 14. decembra do 15. aprila 2021. godine po fazama. Više na OVOM LINKU.

Redukcija polazaka na linijama JGP…

Redukcija polazaka na 74 linije javnog gradskog prevoza posle 18.30 i na 11 linija prigradskog i lokalnog prevoza posle 20.00, obavljena je na osnovu snimanja popunjenosti vozila na linijama javnog gradskog, prigradskog i lokalnog prevoza putnika na teritoriji Beograda, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Redukcija važi od 1. decembra 2020. Putnici, kao i do sada, redove vožnje za svaku liniju javnog gradskog, prigradskog i lokalnog prevoza mogu videti na sajtu Sekretarijata za javni prevoz.

Tetovska…

Tokom radova na izgradnji jednostrano uzidanog stambenog objekta u Tetovskoj ulici ispred broja 3, za saobraćaj će biti zatvorena Tetovska ulica svakog utorka i petka, do 31. decembra 2020.

Braće Kovač…

Tokom izvođenja radova na betoniranju i izgradnji slobodnostojećeg stambenog objekta u Ulici Braće Kovač 30, Ulica Braće Kovač biće zatvarana svakog utorka i četvrtka, do 14. januara 2021.

Sanje Živanović…

Tokom radova na izgradnji sekundarne fekalne kanalizacije, koje izvodi Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. za saobraćaj će biti zatvorena ulica Sanje Živanović, na deonici od Driničke do Temišvarske ulice, od 19. novembra 2020. do 28. decembra 2020, po fazama:

 • Faza 1: do 2. 12. 2020. na deonici od Driničke ulice do Driničke – sporedni deo;
 • Faza 2: od 3. do 8. 12. 2020. u zoni raskrsnice sa Driničkom ulicom;
 • Faza 3: od 9. do 28. 12. 2020. na deonici od Driničke ulice do Temišvarske ulice.

Jurija Gagarina, Antifašističke borbe i Marka Hristića…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulicama Jurija Gagarina, Antifašističke borbe i Marka Hristića, doći će do promena u radu pojedinih linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi po fazama i to:

FAZA 1 – Zatvara se ceo smer ulice Jurija Gagarina na delu od silazne rampe sa Mosta na Adi do ulice Marka Hristića, kao i ulica Antifašističke borbe na delu od silazne rampe sa Mosta na Adi na ulicu Antifašističke borbe do Ulice Jurija Gagarina od 12. do 15. decembra. Kolovozna traka Ulice Jurija Gagarina u smeru ka Mostu na Adi će se u visini zone radova koristiti za dvosmerno odvijanje saobraćaja.

FAZA 2 – Zatvara se ceo smer ulice Jurija Gagarina na delu od ulice Marka Hristića do ulice Antifašističke borbe, kao i dve desne saobraćajne trake na delu od ulice Antifašističke borbe do izlazne rampe na Most na Adi, ulica Antifašističke borbe na delu od silazne rampe sa Mosta na Adi na ulicu Antifašističke borbe do ulice Jurija Gagarina, kao i desna kolovozna traka ulice Antifašističke borbe na delu od ulice Jurija Gagarina ka Toplani u periodu od 16. do 18. decembra. Kolovozna traka Ulice Jurija Gagarina u smeru ka Bloku 45 će se na delu od Ulice Antifašističke borbe do Ulice Marka Hristića koristiti za dvosmerno odvijanje saobraćaja, dok će se na delu od Ulice Antifašističke borbe ka Mostu na Adi koristiti 3 saobraćajne trake za smer prema Bloku 45, odnosno jedna u smeru ka Mostu.

FAZA 3 – Zatvara se ceo smer Ulice Jurija Gagarina na delu od Ulice Marka Hristića do Ulice Antifašističke borbe, kao i dve desne saobraćajne trake na delu od Ulice Antifašističke borbe do izlazne rampe na Most na Adi, ceo smer Ulice Antifašističke borbe na delu od ulice Jurija Gagarina do silazne rampe sa Mosta na Adi na Ulicu Antifašističke borbe, kao i desna kolovozna traka ulice Antifašističke borbe na delu od ulice Jurija Gagarina ka Toplani u periodu od 19. do 31. decembra. Kolovozna traka Ulice Jurija Gagarina u smeru ka Bloku 45 će se na delu od Ulice Antifašističke borbe do Ulice Marka Hristića koristiti za dvosmerno odvijanje saobraćaja, dok će se na delu od Ulice Antifašističke borbe ka Mostu na Adi koristiti 3 saobraćajne trake za smer prema Bloku 45, odnosno jedna u smeru ka Mostu.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, tramvajski saobraćaj će funkcionisati nesmetano, dok će vozila sa autobuskih linija JGS-a saobraćati ulicama:

 • linija 60
  smer ka Bloku 70A – Antifašističke borbe, Jurija Gagarina, Omladinskih brigada, BLOK 70A;
  smer ka Zelenom vencu – BLOK 70A, Omladinskih brigada, Jurija Gagarina i dalje redovno;
 • linija 85
  smer ka Borči – redovno;
  smer ka Banovom brdu – redovno;
 • linija 89
  smer ka Bloku 72 – redovno;
  smer ka Vidikovcu – redovno;
 • linija 94
  smer ka Resniku – redovno;
  smer ka Bloku 45 – Most na Adi, Bulevar Heroja sa Košara, Antifašističke borbe, Bulevar Milutina Milankovića i dalje redovno;
 • linije 95, E1 i E6
  smer ka Borči – Jurija Gagarina, Marka Hristića, Bulevar Crvene Armije, Bulevar Milutina Milankovića, Milentija Popovića i dalje redovno;
  smer ka Bloku 45 – redovno.

Surčinski put, Semberijska i Tamiška…

Tokom trajanja radova na rekonstrukciji i izgradnji sekundarne vodovodne mreže naselje Ledine, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, do 23. januara 2021, za saobraćaj će biti zatvorene ulice po fazama.

 • Faza 2: Surčinski put na deonici od ulice Aleksandra Vuča do Sremskokarlovačke, do 10. 12. 2020.
 • Faza 3: Surčinski put na deonici od ulice Sremskokarlovačke i Vajarske ulice, od 11. 12. 2020. do 19. 12. 2020.
 • Faza 4: Semberijska ulica, na deonici od Vajarske ulice i Obrenovačke , od 20. 12. 2020. do 27. 12. 2020.
 • Faza 5: Semberijska ulica, na deonici od Obrenovačke ulice do Tamiške ulice, od 28. 12. 2020. do 18. 1. 2020.
 • Faza 6: Tamiška ulica, na deonici od ulice Surčinske do Semberijske ulice, od 19. 1. 2020. do 23. 1. 2020.

Venizelosova…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, doći će do izmene režima i zatvaranje saobraćaja u Venizelosovoj od Knez Miletine do Gundulićevog venca, po fazama do 15. februara 2021.

Gružanska…

Tokom izvođenja radova na izgradnji dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, za saobraćaj će biti zatvorena Gružanska ulica kod broja 28, svakog ponedeljka i subote, do 28. 12. 2020.

Diljska, Uralska, Lipetska i Patrisa Lumumbe…

Tokom izvođenja radova na rasterećenju električne mreže, koje izvodi ODS „EPS distribucija“ d.o.o. u ulicama Uralskoj i Lipetskoj u Beogradu i izgradnji novih kablovskih vodova 0,4 kV, biće zauzeti i raskopani delovi kolovoza i trotoara u ulici Diljskoj i deo kolovoza u ulici Lipetskoj, po fazama:

 • Faza I: Izmena režima saobraćaja zbog radova u ulici Diljskoj (radovi u trotoaru) u periodu od 15.12. do 20.12.2020;
 • Faza I/a: Izmena režima saobraćaja zbog radova u ulici Diljskoj (radovi u kolovozu) dana 18.12.2020;
 • Faza I/b: Izmena režima saobraćaja zbog radova u ulici Lipetskoj (radovi u kolovozu) dana 20.12.2020;;
 • Faza II: Izmena režima saobraćaja zbog radova u ulici Lipetskoj (radovi u kolovozu) u periodu od 20.12. do 27.12.2020;
 • Faza II/a: Izmena režima saobraćaja zbog radova u ulici Lipetskoj (radovi u kolovozu) u periodu od 25.12. do 26.12.2020;
 • Faza II/b: Izmena režima saobraćaja zbog radova u ulici Lipetskoj (radovi u kolovozu) u periodu od 26.12. do 27.12.2020;
 • Faza III: Izmena režima saobraćaja zbog radova u ulici Lipetskoj (radovi u kolovozu) u periodu od 25.12. do 30.12.2020;
 • Faza III/a: Izmena režima saobraćaja zbog radova u ulici Lipetskoj na raskrsnici sa ul. Patrisa Lumumbe (radovi u kolovozu) u periodu od 26.12. do 27.12.2020;
 • Faza IV: Izmena režima saobraćaja zbog radova u ulici Lipetskoj (radovi u kolovozu) u periodu od 28.12. do 05.01.2021.

Save Mrkalja…

Radi izvođenja radova Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju, JP na izgradnji sekundarne kišne kanalizacije u ulicama Save Mrkalja, Milana Toplice i Bratstva i jedinstva i rekonstrukciji sekundarne vodovodne mreže u ulicama Save Mrkalja i Milana Toplice, do 31. 12. 2020. godine za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Save Mrkalja od Ulice Milana Toplice do Koste Manojlovića.

Milovana Milovanovića…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Ulice Milovana Milovanovića koje za potrebe grada Beograda sprovodi Sekretarijat za investicije do 17. januara 2021. godine u Ulici Milovana Milovanovića i delovima ulica Gavrila Principa, Admirala Geprata i Balkanske, u postojećoj regulaciji, u skladu sa faktičkim stanjem na terenu, na katastarskoj parceli 810 KO Savski venac i delovima katastarskih parcela 285, 805 i 150 KO Savski venac, dolaziće do izmene režima saobraća i raskopavanja.

Rebeke Vest i Živka Davidovića…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, doći će do izmene režima saobraćaja u ulicama Rebeke Vest i Živka Davidovića, po fazama, do 17. 2. 2021. godine.

Mokroluška…

Tokom radova na rekonstrukciji i izgradnji distributivne vodovodne mreže, koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, doći će do izmena u režimu saobraćaja u ulici Mokroluška, do 1. marta 2021. godine, po fazama:

 • Faza 2: Izmena režima saobraćaja u Ulici Mokroluška, na deonici od Ulice Crkvenička do prilaznog puta za Gasnu stanicu „Univerzal“, do 6. 12. 2020.
 • Faza 3: Izmena režima saobraćaja u Ulici Mokroluška, na deonici od prilaznog puta za Gasnu stanicu „Univerzal“ do Ulice Milorada Umljenovića, od 7. do 20. 12. 2020.
 • Faza 4: Zatvaranje saobraćaja u Ulici Mokroluška, na deonici od Ulice Milorada Umljenovića do Ulice Krste Bajića, od 21. 12. 2020. do 17. 1. 2021.
 • Faza 5: Zatvaranje saobraćaja u Ulici Mokroluška, na deonici od Ulice Krste Bajića do ul. Zajcova, od 18. do 31. 1. 2021.
 • Faza 6: Zatvaranje saobraćaja u Ulici Mokroluška, na deonici od Ulice Zajcova do Ulice Rusijanova, od 1. do 14. 2. 2021.
 • Faza 7: Zatvaranje saobraćaja u Ulici Mokroluška, na deonici od Ulice Rusijanova do Ulice Jaše Ignjatovića, od 15. 2. do 1. 3. 2021.

Napomena: Radovi će se izvoditi pod saobraćajem trajanja radova od faze 1 do faze 3, dok će trajanja radova od faze 4 do faze 7 doći do zatvaranja Mokroluške ulice za saobraćaj, na navedenim deonicama po fazama.

Nemanjina…

»»» Do 26. januara 2021, JP „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“ će izvoditi radove na rekonstrukciji i izgradnji trolejbuske kontaktne mreže u Nemanjinoj ulici, na deonici od Trga Slavija do ulice Kneza Miloša, i u Kneza Miloša u zoni raskrsnice sa Nemanjinom.

Novi Beograd…Radovi u toku

»»» Do 30. decembra 2020. nastavljaju se radovi na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom koje izvodi Sekretarijat za saobraćaj. U ovom periodu radovi će se izvoditi na sledećim ulicama i raskrsnicama ulica na Novom Beogradu:

 • Bulevar umetnosti – ulaz u blok 29 (K225);
 • Bulevar Zorana Đinđića – Bulevar umetnosti (K214);
 • Bulevar umetnosti – Blok 30 Novi Merkator (K226);
 • Bulevar Zorana Đinđića – pešački prelaz 2 (K215);
 • Bulevar Zorana Đinđića – pešački prelaz 1 (K216);
 • Bulevar Zorana Đinđića – Španskih boraca (K217);
 • Španskih boraca – blok 25 i 29 (K222);
 • Španskih boraca – blok 26 i 30 (K223);
 • Španskih boraca – blok 26 i 30 (K224);
 • Antifašističke borbe – blok 25 i 22 (K219);
 • Bulevar Zorana Đinđića – Antifašističke borbe (K218);
 • Antifašističke borbe – blok 26 i 21 (K220);
 • Antifašističke borbe – blok 26 i 21 (K221).

Prvomajska…

Nastavak radova i izmena u režimu saobraćaja u Prvomajskoj, na deonici od Železničke do Gornjogradske (II deo), po fazama, na teritoriji opštine Zemun, obavlja se do 10. januara 2021.

Živka Karabiberovića…

Tokom izvođenja radova na betoniranju i izgradnje ugaonog dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, doći će do izmene u režimu saobraćaja i zatvaranja za saobraćaj ulice Živka Karabiberovića, na deonici od ulice Đevđelijske do ulice Bulevar kralja Aleksandra, utorkom i petkom, do 31. decembra 2020.

Završeni radovi

Starine Novaka i Cvijićeve…

Delovi ulica Starine Novaka i Cvijićeve, 10. decembra 2020. od 5.00 biće u potpunosti zatvoreni zbog hitnih radova na uklanjanju dimnjaka sa zgrade Gradske uprave u ulici Kraljice Marije, saopštila je Gradska uprava Beograda. Ulica Starine Novaka biće zatvorena na delu od 27. marta do Knez Danilove, a Cvijićeva do Knez Danilove, u smeru ka Ulici 27. marta, a radovi bi mogli da traju 24 sata.

Kostolačka…

Tokom radova na izgradnji sekundarne opšte kanalizacije, koje izvodi „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda J.P.“, za saobraćaj će biti zatvorena Kostolačka ulica, na deonici od ulice Vojvode Stepe do Kačerske ulice, do 25. decembra 2020. godine.

Slanački put…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ doći će do izmena u režimu saobraćaja u Ulici Slanački put, na deonici od Darinke Jevrić do Draginje Adamović, do 20. decembra 2020. godine.

Dragiše Lapčevića…

Tokom izvođenja radova na izgradnji ugaonog slobodnostojećeg stambeno-poslovnog objekta, usled montaže krana, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Dragiše Lapčevića, na uglu sa ulicom Veljka Dugoševića, 16. i 17. 12. 2020.

Dragoslava Petrovića…

Tokom radova na izgradnji sekundarne fekalne i atmosferske kanalizacione mreže, koju izvodi Grad Beograd za potrebe „Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P.“, od 1. do 15. 12. 2020. za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Dragoslava Petrovića, na deonici od Ulice Uroševačke do Ulice Jelezovačke.

Novogradska…

Tokom radova koje izvodi Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju, J.P. na izgradnji sekundarne kišne fekalne kanaliazcije biće zatvorena Novogradska ulica, na deonici od ulice Teodora Hercla do Garibaldijeve ulice, do 15. 12. 2020. godine.

Cara Dušana…

Tokom radova u Cara Dušana doći će i do promena na linijama javnog gradskog prevoza do 15. decembra 2020. Više na OVOM LINKU.

Laze Dokića…

Zbog produžetka radova na redovnom održavanju koje obavlja JKP „Beograd put“, do 15. 12. 2020. za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Laze Dokića, na deonici od Vojvode Brane do Dimitrija Tucovića.

Radnička ulica kod „Ada Mola“…

Tokom radova na postavljanju pešačke pasarele koje sprovodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, J.P, za saobraćaj će biti zatvorena po fazama Radnička 13. decembra od ponoći do 4.00 narednog dana.

U ovoj fazi za saobraćaj će biti zatvorena Radnička ulica u zoni radova u smeru prema centru grada. Saobraćaj iz pravca „Sajma“ biće dozvoljen prema Obrenovcu i preko nadvožnjaja prema Banovom brdu. Saobraćaj iz pravca „Obrenovac“ biće preusmeren preko Paštrovićeve ulice prema Hipodromu i Mostu na Adi. Na prilazu iz Paštovićeve ulice dozvoljeno će biti levo skretanje ka Obrenovcu dok će desno skretanje prema centru grada biti zatvoreno za saobraćaj.

Nemanjina i Trg Slavija…

Zbog isključenja napona u trolejbuskoj kontaktnoj mreži u zoni raskrsnice sa Trgom Slavija, 5. i 6. decembra 2020. od 7.00 do 22.00 doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Ukidaju se trolejbuske linije 22 i 29, a uspostavljaju se privremene autobuske linije 22A1 (Trg Slavija – Kruševačka) i 29A (Studentski trg – Medaković 3), dok će i dalje saobraćati linija 21A (Trg Slavija – Učiteljsko naselje).

Stari savski most…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju na Starom savskom mostu, doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Kako je najavljeno iz Sekretarijata za javni prevoz, radovi će se izvoditi bez saobraćaja od 5. decembra od 22.00, do 6. decembra do 22.00.

Velizara Kosanovića…

Tokom radova na rekonstrukciji vodovodne mreže, koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Velizara Kosanovića, na deonici od ulice Mis Irbijeve do ulice Paje Jovanovića, do 4. decembra 2020.

Batajnički drum…

Tokom nastavka radova na izgradnji nedostajuće infrastrukture, koje za potrebe opremanja kovid bolnice izvodi „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P.“ za saobraćaj će biti i dalje zatvoren Batajnički drum, na deonici od ulice Batajnički drum 10. deo do ulice Batajnički drum 16. deo, do 2. decembra 2020. godine.

Baba Višnjina…

Tokom radova na izgradnji dvostrano uzidanog stambenog-poslovnog objekta u Ulici Baba Višnjinoj ispred broja 34 i priključivanja predmetnog objekta na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, do 4. 12. 2020, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Baba Višnjina, na deonici od Ulice Krunske do Ulice Njegoševe.

Tunel „Lipak“…

JP „Putevi Srbije“ saopštilo je da će se na delu državnog puta I A reda broj 1, na Obilaznici oko Beograda, u tunelu „Lipak“, 1. decembra 2020. od 9.00 do 17. 00 izvoditi radovi na održavanju putne ITS opreme. Za vreme izvođenja radova u tunelu „Lipak“, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Ulici radnih akcija u Železniku…

Ulica radnih akcija biće potpuno zatvorena, na delu od raskrsnice sa Ulicom Lole Ribara do raskrsnice sa Avalskom ulicom, zbog radova JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“. Raskrsnica ulica Radnih akcija i Avalske biće slobodna od subote, 5. decembra od 8.00 do utorka, 8. decembra do 16.00.

Milana Toplice…

Od 17. decembra 2020. deo ulice Milana Toplice u Borči biće zatvoren zbog radova koji su vezani za Dom zdravlja.

Dositeja Obradovića (Lazarevac)…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, od 7. do 20. 12. 2020. za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Dositeja Obradovića, na deonici od Branisalava Nušića do Dula Karaklajića.

Vodovodska…

U periodu od 14. do 18. 12. 2020. izvodiće se radovi priključenja na vodovodnu mrežu u Vodovodskoj ulici kod broja 136. Radovi će se u navedenom periodu izvoditi pod saobraćajem.

Justina Popovića…

Tokom radova na redovnom održavanju ulica koje izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Justina Popovića, na deonici od Ljiljane Krstić do Gligorija Božovića, do 16. decembra 2020.

Bulevar oslobođenja…

Tokom izvođenja radova na demontaži gradilišnog krana na gradilištu u Bulevaru oslobođenja kod kućnog broja 31, od 19. decembra od 4.00 do 21. decembra do 4.00 doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tunel „Stara Straževica“…

Tokom radova na popravci hidranta u tunelu Stara Straževica, koje izvodi JP „Putevi Beograda“, od 18. do 23. 12. 2020. doći će do izmene režima saobraćaja. Saobraćaj u tunelu će se odvijati jednom stranom uz naizmenično propuštanje semaforskom signalizacijom ispred tunela. Očekuje se pojava redova, pa se mole vozači za oprez i strpljenje, kao i da koriste alternativne trase.

Vojvode Stepe Stepanovića…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, od 5. do 8. 12. 2020. doći će do izmene u režimu saobraćaja u Vojvode Stepe Stepanovića, na deonici od Bulevara Peka Dapčevića do Ulice Gunjak, po fazama. Za saobraćaj će biti zatvoren jedan smer, dok će se drugim saobraćaj odvijati naizmeničnim prolaskom:

 • Vojvode Stepe u smeru od Ulice Gunjak do Bulevara Peka Dapčevića zatvorena 5. i 6. 12. 2020;
 • Vojvode Stepe u smeru od Bulevara Peka Dapčevića do Ulice Gunjak zatvorena 7. i 8. 12. 2020.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.