Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Koncerti u Galeriji Arget – novembar 2020.
Koncerti u Galeriji Artget: Pijanistkinja Neda Hofman Sretenović (fotografiju obezbedio KCB)
Koncerti u Galeriji Artget: Pijanistkinja Neda Hofman Sretenović (fotografiju obezbedio KCB)

Koncerti u Galeriji Arget – novembar 2020.

Kulturni centar Beograda najavio je koncerte klasične muzike u Galeriji Artget (Knez Mihailova 5) tokom novembra 2020. godine.

Pijanistkinja Neda Hofman Sretenović je snimila disk pod nazivom „Aritmija – savremena srpska muzika za klavir solo“, koji će predstaviti publici u ponedelјak, 2. novembra od 20.00.

Na promociji će učestvovati muzikološkinje Ivana Miladinović Prica i Ivana Petković Lozo, kao i kompozitor Ivan Brklјačić. Neda Hofman Sretenović će ovom prilikom premijerno izvesti dela Milane Stojadinović-Milić, Svetlane Maksimović, Branke Popović i Ivana Brklјačića.

U saradnji sa Udruženjem muzičkih umetnika Srbije KCB organizuje dva koncerta.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Violistkinja Nataša Petrović i pijanistkinja Bojana Dimković će izvesti dela Aleksandra Simića, Dejana Despića i Artura Blisa, u nedelјu, 8. novembra (20.00). Obe umetnice su se usavršavale na Visokoj školi za muziku i dramu u Londonu, i završile su doktorske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

U ponedelјak, 23. novembra od 20.00, sledi koncert violinistkinje Katarine Tešenji Kovačevski, zamenice koncertmajstora Simfonijskog orkestra RTS, i pijanistkinje Dragane Raić, klavirske saradnice na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Nјih dve će izvesti dela domaćih autora, Ivana Jevtića i Dejana Despića, a na repertoaru se nalazi i, publici omilјena Sonata za violinu i klavir kompozitora Sezara Franka.

Prvobitno najavljen za 30. novembar koncert pijanistkinje Jovana Nikolić biće održan 7. decembra. Tačno vreme koncerta biće naknadno saopšteno. Nikolić će izvesti dela Betovena, Šuberta, Šopena i Skrjabina. Jovana Nikolić je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, i završila je redovne i master studije na Visokoj školi za muzikuz u Karlsrueu. Dobitnica je brojnih nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima.

Ulaz na koncerte u Galeriji Artget je besplatan. (danubeogradu.rs)