Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Online AIBG Belgrade – programersko takmičenje na polju veštačke inteligencije
Online AIBG Belgrade (foto: promo / Local BEST Group Belgrade)
Online AIBG Belgrade (foto: promo / Local BEST Group Belgrade)

Online AIBG Belgrade – programersko takmičenje na polju veštačke inteligencije

Treći AIBG Belgrade (Artificial Intelligence BattleGround), zbog loše epidemiološke situacije, održaće se online, 11. i 12. decembra 2020.

Udruženje studenata tehnike Evrope – Beograd, poznato kao BEST Beograd, po treći put organizuje AIBG Belgrade.

Takmičenje je namenjeno studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta širom Srbije, koji su takmičarskog duha i žele da pokažu svoje znanje iz programiranja i veštačke inteligencije.

Timovi će imati na raspolaganju 20 časova za izradu inteligentnog igrača (bot-a), koji će se boriti sa botovima suparničkih timova u zadatoj video igri. Pobednički tim očekuje nagrada u iznosu od 100.000 RSD.DuB - vinjeta: Online program

Udruženje studenata tehnike Evrope je međunarodna, neprofitna, apolitična studentska organizacija, koja broji 93 lokalne grupe u 34 zemlje.

Od svog osnivanja 2003. godine, lokalna grupa BEST Beograd omogućava povezivanje, razmenu i saradnju sa studentima iz cele Evrope, a njene članove čine studenti sa tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta, kao i Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Prijavljivanje je moguće do 3. decembra 2020. na aibg.best.rs.

(danubeogradu.rs)