Naslovna » Izlasci » Festivali » Sedmi festival Mater terra u Kulturnom centru Magacin
Sedmi festival Mater terra u Kulturnom centru Magacin
Sedmi festival Mater terra u Kulturnom centru Magacin

Sedmi festival Mater terra u Kulturnom centru Magacin

U nedelju, 29. novembra 2020, u prostorijama KC Magacin u Kraljevića Marka 4 održaće se sedmi pozorišni Festival „Mater terra“ za decu i mlade.

Manifestacije je ove godine posvećena ekologiji i, posebno, „ekologije duše“.

Organizatori događaja, Centar za dramu u edukaciji i umetnosti (CEDEUM) i Udruženje Umetnička Utopija (UUU), pod kovanicom „ekologija duše“ podrazumevaju „zdrave i razvijene međuljudske odnose, otvorenost i prihvatanje drugog i drugačijeg, razvijanje empatije i aktiviranje solidarnosti i podrške“.

Sedmi pozorišni festival dece i mladih Mater terra neće biti takmičarskog tipa, što je izbor koji poziva na alternativu dominantom sistemu koji počiva na nadmetanju, kupovini i prodaji, apatiji, nebrizi za drugog, za prirodu i planetu.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Planirane su predstave (uživo ili online) kao i tribina „Dramsko i plesno obrazovanje dece i mladih u kriznoj 2020“. Biće predstavljene najinovativnije prakse rada, uključujući rad sa mladima u okviru festivala „Na sopstveni pogon“ iz održavanje okruglog stola o budućnosti dramskog i plesnog obrazovanja. (danubeogradu.rs)