Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Vienna Art Week 2020 (ONLINE)
Vienna Art Week - Robert Schaberl - Atelieransicht 2020 (foto: Robert Schaberl)
Vienna Art Week - Robert Schaberl - Atelieransicht 2020 (foto: Robert Schaberl)

Vienna Art Week 2020 (ONLINE)

Ovogodišnje izdanje „Vienna Art Week“ biće predstavljeno u digitalnom formatu pod motom „Dižemo zastavu za umetnost i kulturu“.

Od 13. do 20. novembra 2020. godine program obuhvata 100 različitih događaja koji su pripremljeni za onlajn izdanje nedelje umetnosti: razgovori sa umetnicima, onlajn performansi, virtuelne izložbe i video zapisi umetnika.

Izložba „House of Rituals“ kao vrhunac nedelje objedinjuje radove međunarodnih umetnika i umetnika koji žive i rade u Beču i bavi se temom rituala na različite načine. Rituali se danas čine kao glasnici prošlih vremena i dalekih mesta, a zapravo su ukorenjeni u našem društvu, služe socijalnoj povezanosti, strukturiranju svakodnevice i vremenskih ciklusa.

Narcisoidne vrednosti i obavezno povećanje produktivnosti današnjice prete da potisnu rituale. „House of Rituals“ daje svoj doprinos u oživljavanju starih i novih rituala.

Marina Abramović, Vito Akonči, Pol Mekarti, Skot Kliford Evans, Regina Hoze Galindo, Tomas Genscler, Oliver Hangl, Ervin Vurm i Elizabet fon Samsonov su neki od umetnika koji učestvuju u izložbi koja će biti dostupna onlajn od 16. novembra 2020. godine.

Celokupan onlajn program „Vienna Art Week 2020“ dostupan je na internet sranici Vienna Art Week. (EuroComm)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.