Naslovna » BG servis » Vikend u Beogradu, 14. i 15. novembar 2020.
Vikend u Beogradu: Na pijaci (foto: Nenad Mandić)
Vikend u Beogradu: Na pijaci (foto: Nenad Mandić)

Vikend u Beogradu, 14. i 15. novembar 2020.

Jesenji vikend u Beogradu, 14. i 15. novembar 2020: hladna jutra, ali bez kiše; najavili smo Karavan zimnice a vlasti najavljuju nove mere bezbednosti…

Dobrovoljno davanje krvi

Sve akcije dobrovoljnog davanja krvi tokom radne nedelje i vikendom u Beogradu i celoj Srbiji objavljujemo na OVOM LINKU.

Bez struje i bez vode

Na OVOM LINKU smo objavili sva isključenja struje i vode u Beogradu u subotu, 14. novembra, a OVDE u nedelju, 15. novembra.

Izmene u saobraćaju

Na OVOM LINKU smo objavili sve aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza tokom novembra 2020.

Vikend u Beogradu – vesti

Nedelja, 15. novembar 2020.

»»» NOVA MERA BEZBEDNOSTI koju je donela Vlada Srbije važiće od utorka.

»»» Vanredna sednica Vlade Srbije biće održana danas u 13 časova, a glavna tema su nove mere u borbi protiv korona virusa.

»»» Korona bukti u prestonici, bolnice su prepune, a ekipe Hitne pomoći pacijente iz Beograda voze u Petrovac na Mlavi, današnji je naslov na portalu blic.rs.

»»» U Beogradu je u toku noći između subote i nedelje bilo tri saobraćajne nezgode sa troje lakše i jednom osobom koja je teže povređena, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

»»» Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa, Predrag Kon, izjavio je da uvođenje policijskog časa nije bilo razmatrano na sednicama Kriznog štaba i dodao da bi ta mera izazvala ekonomsko i političko nezadovoljstvo.

»»» Sprovođenje epidemioloških mera u Beogradu kontrolisaće između 400 i 500 ovlašćenih lica, najavile su gradske vlasti.

»»» Centar za lokalnu samoupravu (CLS) saopštio je da su predlogom budžeta Beograda za 2021. godinu smanjena ulaganja u borbu protiv zagadjenosti vazduha za 45 miliona dinara u odnosu na ovogodišnji budžet. U toj organizaciji navode i da je iznos koji je predložen za 2021. godinu niži i od trenutnog iznosa, koji je bio umanjen posle dva rebalansa budžeta u tekućoj godini, donetih u jeku zdravstvene i ekonomske krize izazvane korona virusom.

»»» Događaje u Beogradu i online programe pogledajte na OVOM LINKU. Zbog veoma loše epidemiološke situacije neki događaji su otkazani, a mi se trudimo da zabeležimo sve eventualne izmene u programima.

»»» Što se tiče kvaliteta vazduha u Beogradu, u nedelju ujutru je PRIHVATLJIV, po podacima sajtova beoeko.com i IQAir.

Subota, 14. novembar 2020.

»»» Od rekordna 3.822 nova slučaja korona virusa koliko je u poslednja 24 sata registrovano u Srbiji, najvše ih je ponovo u Beogradu, gde su novozaražene 1.692 osobe, što je 44 odsto ukupnog broja. Slede Novi Sad sa 202 nova slučaja, Kragujevac sa 145 i Niš sa 130 novozaraženih.

»»» Građani Beograda će moći od 14. do 28. novembra da glasaju, daju svoje predloge i tako učestvuju u kreiranju budžeta grada za 2021. godinu. Beograd je prva lokalna samouprava u Srbiji koja je nacrt budžeta, koji se nalazi na sajtu Skupštine grada, stavila na glasanje građanima. Na zvaničnom sajtu Grada Beograda građani će od danas putem formulara moći da upišu svoje predloge i navedu šta oni smatraju da je važno da se uradi za njih. Zatim će narednih sedam dana predlozi biti razmatrani, objaviće se koji su predlozi prihvaćeni, a nacrt budžeta početkom decembra naći će se pred gradskim odbornicima.

»»» Sekretarijat za javne prihode obavestio je poreske obveznike – fizička lica, preduzetnike i pravna lica – da je 16. novembar rok za uplatu obaveze za četvrti kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2020. godinu.

»»» Spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu u Beogradu, čija je obnova u toku, dostigao je svoju punu visinu. Spomenik velikom županu, visok 23 metra i težak 68 tona, prikazuje Stefana Nemanju sa mačem u desnoj i Hilandarskom poveljom u levoj ruci. Umesto na uobičajenom postamentu, Stefan Nemanja stoji na napuklom vizantijskom šlemu koji se na četiri kraka oslanja na zemlju i odakle se pomalja vladarsko žezlo.

»»» U svetu je juče potvrđeno rekordnih 628.136 novih slučajeva virusa korona, a preminule su 9.623 osobe, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO). Ukupan broj zaraženih u svetu od početka pandemije time je dostigao 52,48 miliona, a peminulo je 1,29 miliona ljudi.

»»» Događaje u Beogradu i online programe pogledajte na OVOM LINKU. Zbog veoma loše epidemiološke situacije neki događaji su otkazani, a mi se trudimo da zabeležimo sve eventualne izmene u programima.

»»» Što se tiče kvaliteta vazduha u Beogradu, u subotu ujutru je PRIHVATLJIV, po podacima sajtova beoeko.com i IQAir.

Vremenska prognoza za 14. i 15. novembar 2020.

U subotu, u Beogradu ujutru u pojedinim delovima grada magla, a u toku dana umereno oblačno i suvo. Vetar slab, promenljiv. Najviša dnevna temperatura do 12 stepeni.

U nedelju će jutro takođe biti hladno (do 6 stepeni), a u toku dana biće i sunčanih intervala. Najviša dnevna temperatura do 12 °C.

U ponedeljak i utorak meteorolozi predviđaju kišu i nekoliko stepeni manje nego tokom vikenda.

Ako idete van Beograda…

https://youtu.be/BY4cWpm98r4

https://youtu.be/QqEzIu9tdZs

COVID-19 u Srbiji – statistika

Zvanični podaci do 15. novembra 2020. u 15.00:

  • ukupan broj registrovanih slučajeva: 84.568;
  • broj smrtnih slučajeva: 1.009;
  • procenat smrtnosti: 1,19%;
  • broj testiranih osoba: 1.507.822;
  • broj testiranih osoba u poslednja 24 sata: 11.527;
  • broj potvrđenih slučajeva u poslednja 24 sata: 3.482;
  • broj preminulih osoba u poslednja 24 sata: 20;
  • broj hospitalizovnih osoba: 3.847;
  • broj osoba na respiratorima: 164.

Kontakt centar za sve informacije o COVID-19: 19819.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.