Naslovna » Izlasci » Festivali » XIV međunarodni Beogradski festival poezije i knjige „Trgni se! Poezija!“
XIV međunarodni Beogradski festival poezije i knjige "Trgni se! Poezija!" (detalj sa vizuala)
XIV međunarodni Beogradski festival poezije i knjige "Trgni se! Poezija!" (detalj sa vizuala)

XIV međunarodni Beogradski festival poezije i knjige „Trgni se! Poezija!“

XIV međunarodni Beogradski festival poezije i knjige „Trgni se! Poezija!“ biće održan kao online program od 27. do 29. novembra 2020.

Pod sloganom „Bandit ili pesnik“ po stihu pesnika Radeta Drainca, festival će biti posvećen ovom pesniku.

Kao i prethodnih godina, programi festivala će obuhvatiti čitanja poezije stranih i domaćih autora, razgovore sa pesnicima i prevodiocima, promocije novih knjiga, poeziju za srednjoškolce i studente.

U okviru tri glavne festivalske večeri u uživo diskusijama putem Zoom aplikacije od 19.00 razgovaraće se o prostorima poezije i mestu pesnika danas, o sloganu „Bandit ili pesnik“, o poeziji i muzici Lenarda Koena, o književnosti koja nastaje na prostoru nekadašnje Jugoslavije i koju mnogi nazivaju „regionalnom“…DuB - vinjeta: Online program

Centralni programi čitanja poezije i proze učesnika festivala (kao i razgovore), moći će da se prate preko YouTube kanala i Facebook stranice Treći trg od 21.00, od petka 27. do nedelje 29. novembra.

Program omaža Radetu Draincu, pod nazivom „Bandit ili pesnik“, obuhvatiće izložbu fotografija pesnika Uroša Miloradovića uz Drainčeve stihove i objavljivanje knjiga izabranih pesama na engleskom i nemačkom jeziku. (Aranžman fotografija i stihova: Dina Radoman. Prevod na engleski: Novica Petrović. Prevod na nemački: Maša Dabić.)

Muzički program festivala obuhvatiće predstavljanje video spotova na poeziju Mehmeda Begića uz muziku sarajevskog benda Basheskia & Edward EQ, kao i prepev pesme „Tower of Song“ (Kula stihova) Lenarda Koena, u izvođenju Damira Šodana i Snežane Žabić. (Selekcija: Dragana Nikolić.)

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.