Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Agelast session: Muzikon i Schime – Fusion Makes Sense na Kolarcu (ONLINE)
Agelast session: Muzikon i Schime - Fusion Makes Sense na Kolarcu (ONLINE)
Agelast session: Muzikon i Schime - Fusion Makes Sense na Kolarcu (ONLINE)

Agelast session: Muzikon i Schime – Fusion Makes Sense na Kolarcu (ONLINE)

U okviru koncertne sezone Make Sense, orkestar Muzikon u saradnji sa džez kvartetom Schime organizuje koncert Fusion Makes Sense u Velikoj dvorani Kolarca.

Zbog epidemiološke situacije ovaj koncert će biti prikazan online u okviru Agelast Session – a na istoimenom YouTube kanalu 23. decembra od 19.00.

Slušaoci će imati priliku da čuju žanrovske varijacije klasične muzike u fuziji sa džezom. Orkestar će izvoditi autorske kompozicije džez sastava Schime u aranžmanu za džez kvartet i gudački orkestar.

Pored nekih već poznatih, biće izvedeno i nekoliko premijernih kompozicija ovog džez kvarteta, koje su delo Luke Ignjatovića i Save Miletića. Aranžmane za gudački orkestar potpisuju kompozitori Vladimir Nikolov i Ana Krstajić.DuB - vinjeta: Online program

Ovo je treća koncertna sezona Make Sense. Dva koncerta su održana u septembru – Nature Makes Sense u Botaničkoj bašti i Midnight Makes Sense – ponoćni koncert na terasi Kvake 22.

Tokom prethodnih sezona, Muzikon se igrao sa formom i programom. Od onih u velikim salama, do onih u tramvajima, koncerti Muzikona variraju od premijernog izvođenja prve simfonije Aleksandra Sedlara, preko sviranja Queen- a, Beatles- a i Zeppelin- a, natupa sa Borisom Berezovskim, Stefanom Milenkovićem, turneje u Kini sa filharmonijom iz Salcburga, do malih nastupa na raznim lokacijama i neobaveznih svirki za sugrađane.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.