Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Alternative film-video festival 2020 (ONLINE)
Alternative film-video festival 2020 (ONLINE)
Alternative film-video festival 2020 (ONLINE)

Alternative film-video festival 2020 (ONLINE)

Alternative film-video festival 2020, zbog loše epidemiološke situacije, ovog decembra biće emitovan online, preko platformi YouTube, Vimeo i Zoom.

Zbog teške situacije, održavanje festivala je bilo pod znakom pitanja, ali organizatori iz Doma kulture „Studentski grad“, kao i ceo tim Alternative film-video su dali sve od sebe da ovakav festival živi i u najtežim vremenima.

Iako se zbog neizvesne situacije kasnilo sa objavom konkursa za prijavljivanje filmova, stiglo je oko 400 prijava, od kojih su selektori festivala, Isidora Ilić i Boško Prostran, u takmičarski međunarodni program uvrstili 27 filmova. Ove godine će i regionalni program „Jug-jugoistok“, koji je poznat kao prateći program festivala, predstavljati deo takmičarskog programa. Selektor ovog programa je Greg de Kjuir.

Ovogodišnji Alternative film-video festival počeće u sredu, 9. decembra od 20.00, sa prvim Takmičarskim programom, a trajaće do nedelje, 13. decembra 2020.

Svi takmičarski programi pratiće se preko platforme VIMEO, i link će biti dostupan nekoliko sati nakon postavljanja. Na sajtu alternativefilmvideo.rs zainteresovani mogu pronaći sve informacije i usmerenje na linkove za praćenje programa.

Alternative Film/Video festival osnovan je 1982. godine u Beogradu, kao mesto susreta umetnika, teoretičara, kritičara i publike. Misija festivala bila je da teorijski zabeleži pokrete, promoviše konstruktivne vrednosti i podržava nove kreativne mogućnosti u vizuelnim medijima. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.