Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Muzikom kroz muzej: Duo Moderato (online koncert)
Muzikom kroz muzej: Duo Moderato (fotografiju obezbedio IMS)
Muzikom kroz muzej: Duo Moderato (fotografiju obezbedio IMS)

Muzikom kroz muzej: Duo Moderato (online koncert)

U sredu, 9. decembra 2020. od 19.00, biće održan drugi besplatni online koncert klasične i popularne muzike u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“.

U organizaciji Istorijskog muzeja Srbije i udruženja „Unica Art“ nastupiće kamerni ansambl Duo Moderato, koji čine Milan Ignjatović, gitarista, i Jasmina Mima Vrbanić, violončelistkinja.

Zainteresovani građani će biti u prilici da prate na YouTube kanalu i Facebook stranici Istorijskog muzeja Srbije.

Na programu su: „Petrijin venac“, „Bojarka“, „Ajde Jano“, „Čoček“, „Lament“, „Nad Beogradom“, „Rumunska pesma“, „Jovana Lukina“, „Igra za dvoje“, „Svilen konac“ i „Što se bore misli moje“.

Ono što je osobenost ovog koncerta, kao i narednih planiranih u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“, je i izvođenje po jedne numere iznenađenja srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.DuB - vinjeta: Online program

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane virusom korona, Istorijski muzej Srbije će u narednom periodu aktivnosti prevashodno usmeriti na organizovanje besplatnih online sadržaja kao što su koncerti, predavanja i virtuelne ture kroz izložbe. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.